Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

WRC Croatia Rally

Hyundai potvrdio nastup s dvije posade

Autor: Hina

17.04.2023. 17:54
Hyundai potvrdio nastup s dvije posade

Foto: Luka Stanzl/PixsellNakon nesreće u kojoj je tijekom pripremnog treninga irski vozač Craig Breen izgubio život, Hyundai Motorsport tim u ponedjeljak je potvrdio kako će nastaviti natjecanje na ovogodišnjem WRC Croatia Rallyju i to s dvije posade.


U svojoj izjavi Hyundai Motorsport je istaknuo kako je ova odluka donesena u dogovoru s obitelji Craiga Breena, njegovim suvozačem Jamesom Fultonom te posadama i članovima tima Hyundai Motorsport. Obitelj Breen i James Fulton potvrdili su da je njihova želja da se nastupi u Hrvatskoj u čast preminulom vozaču.


Dvije posade Hyundai i20 N Rally1 Hybrid činit će Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe te Esapekka Lappi i Janne Ferm.
“Nakon pažljivog razmatranja uključujući sve zainteresirane strane, odlučili smo nastaviti natjecanje na WRC Croatia Rallyju. To ćemo učiniti u sjećanje na Craiga, kako bi mu odali počast, njegovoj strasti prema ovom sportu i njegovom natjecateljskom duhu. Na natjecanje dolazimo s dvije posade, a treću poziciju povlačimo u znak poštovanja“, komentirao je Cyril Abiteboul, voditelj tima Hyundai Motorsport.


Oba vozila koja će sudjelovati bit će oslikana i posebnom grafikom u bojama Irske u čast preminulog vozača.


„Bilo je jasno iz povratne informacije svih koji su poznavali Craiga da će nastavak natjecanja na rallyju u Hrvatskoj biti najbolji način da mu se oda počast. Savjetovali smo se s obitelji i oni su odobrili ovaj pristup. Craig je bio ponosni Irac i strastveni predstavnik irske rally zajednice stoga će automobile naših posada krasiti grafike u nacionalnim bojama Irske“, zaključio je Abiteboul.


Ovogodišnje izdanje automobilističkog spektakla WRC Croatia Rally održat će se od 20. do 23. travnja.  Brzinski ispiti vozit će se na dionicama u čak pet hrvatskih županija, Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj i Primorsko-goranskoj, uz ceremonijalni start u četvrtak 20. travnja i cilj 23. travnja u Zagrebu.