Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Posedarci pobijedili Makarane

Hrvatski vitez preuzeo vrh Treće NL Jug

Autor: Šime Ćurko

30.09.2023. 21:30
Hrvatski vitez preuzeo vrh Treće NL Jug

Foto: Luka Jeličić



Nakon sedmog kola Treće NL Jug barjak se vijori u Posedarju. Momčad Marka Pinčića naplatila je odličan početak sezone u kojem je bez poraza (četiri pobjede, tri remija) te je s 15 bodova preuzela prvo mjesto. Za taj je doseg trebalo je svladati Zmaj, što se pokazalo zahtjevnom, ali ne i nerješivom zadaćom za HV.


Prvu priliku propustio je za domaćine Kralj, koji je sve dobro napravio do trenutka kada je trebao uputiti loptu prema golu. Tada se sapleo i propala je velika prilika. Gosti su poveli u sedmoj minuti, kada je mrežu domaćina glavom nakon kornera pogodio Crnjac, i tako pokazali da će gosti biti tvrd orah.


Bili bi i još tvrđi da Serdarević nije dobio crveni karton u 26. minuti nakon, kako piše u zapisniku, “odgurivanja protivnika u predjelu prsiju s obje ruke koristeći prekomjernu silu”. Igrač više na terenu dodatno je motivirao Posedarce za koje je Čurjurić lijevom nogom zatresao vratnicu s vrha 16-erca.





Izjednačenje je donio Čirjak u 38. minuti. Izborio je sebi poziciju na 16 metara, s koje itekako zna biti opasan, što su osjetili i Makarani.


Dakako, nisu se “vitezovi” time zadovoljili već su u nastavku krenuli po sva tri boda, koja su im donijeli Begonja pogotkom iz jedanaesterca, nakon što je u kaznenom prostoru srušen Kralj, te Jordan koji se, na asistenciju Blaževića, odlično snašao u suparničkom petercu.


Drugo poluvrijeme je bila prva “viktorija” na gol gostiju, ali su domaćini postigli “samo” dva gola, nakon što su se ispromašivali Čirjak, Blažević, Begonja…