Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

NAJAVA UTAKMICE

Hrvatske košarkašice zatvaraju prvi prozor kvalifikacija u nedjelju na splitskim Gripama

Autor: Portal ZL

11.11.2023. 18:35
Hrvatske košarkašice zatvaraju prvi prozor kvalifikacija u nedjelju na splitskim Gripama

Foto: Ivica Čavka

U tijeku je prvi krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo za žene koje će se 2025. godine igrati u Italiji, Češkoj, Grčkoj i Njemačkoj. Hrvatska je u srijedu, 9. studenog sjajno krenula protiv prve europske reprezentacije Španjolske te u konačnici upisala poraz s malom razlikom od 65:70.


U nedjelju, 12. studenog zatvara se prvi prozor kvalifikacija, a Hrvatska na splitskim Gripama dočekuje Nizozemsku s početkom u 18 sati. Prijenos uživo moguće je pratiti na programu SportKluba i FIBA YouTube kanalu.


– Glavne igračice su im Laura Cornelius, play, koja igra za turski Mersin, prošlogodišnjeg viceprvaka Europe i Emese Hof, centar, također igračica euroligaške ekipe – Praga koji je lani igrao Final Four. Na krilnim pozicijama imaju tri igračice koje igraju u španjolskoj ligi i jednu u njemačkoj. Dosta je to dobra ekipa, dobro trče, no mi se fokusiramo na sebe, moramo igrati dobro i ponoviti energiju i moć koje smo imali protiv Španjolki, rekao je izbornik Stipe Bralić o Nizozemskoj.


– Mlada je to ekipa, no imaju dvije vrlo bitne igračice koje igraju na visokom nivou. Moramo ući s istim mentalitetom kao i protiv Španjolske i vjerujem da ih s našom brzinom, brzim pick and rollom i kontranapadima možemo pretrčati. Kap što sam rekla, ako zaustavimo te dvije igračice, većinu smo posla odradile. Uspjele smo se dobro odmoriti, mentalno smo spremne i pozivam sve da nas dođu podržati na Gripama u nedjelju u 18 sati, zaključila je Iva Slonjšak.