Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Kvalifikacije za EP

Bez Ane Mandić protiv Španjolske i Nizozemske

Autor: Andrija Dešpoja

07.11.2023. 09:56
Bez Ane Mandić protiv Španjolske i Nizozemske

Foto: FIBA



Košarkašice Hrvatske ovog tjedna očekuju dva nastupa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se 2025 godine održati u Češkoj, Grčkoj, Italiji i Njemačkoj. Hrvatice će u četvrtak s početkom u 18 sati na Gripama ugostiti europske viceprvakinje iz Španjolske, a u nedjelju će, također s početkom u 18 sati, na istom mjestu dočekati Nizozemsku. Izbornik Stipe Bralić dobio je samo tri dana za uigravanje i očekuje vrlo zahtjevne utakmice.


– Krećemo sa Španjolskom, europskim viceprvakinjama i općenito reprezentacijom s najviše odličja u Europi. Koliko im je jak ovogodišnji sastav govori činjenica da čak dvanaest košarkašica igra u Euroligi. Ni Nizozemsku ne valja podcijeniti, reprezentacija je to s vrlo čvrstim i jakim igračicama – kratko se Bralić osvrnuo na protivnice koje njegove igračice dočekuju u splitskom kvalifikacijskom »prozoru«.


Ana Mandić (hrvatska ženska U20 košarkaška reprezentacija)

FOTO: FIBA


Ipak, veću brigu za izbornika od snage protivničkih ekipa predstavljaju problemi s izostancima.




– U ove kvalifikacije ulazimo oslabljeni. Nažalost, ozlijeđene su i sigurno će nam izuzetno nedostajati Ana-Marija Begić, Ana Vojtulek, Iva Dorja Žaja i Ana Mandić, dok se Ivana Dojkić i Nina Dedić nisu odazvale. No, trinaest djevojaka koje su na pripremama sigurno će dati sve od sebe i zahvalan sam na njihovoj srčanosti i upornosti. Primjerice, tu je i 38-godišnja Shavonte Zellous koja i nakon svih ovih godina uvijek spremno dolazi biti dijelom hrvatske reprezentacije – istaknuo je Bralić uoči početka kvalifikacija koje će iznjedriti 12 sudionica EuroBasketa, osam pobjednica skupina, kao i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.