Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kvalifikacije za EURO 2024.

HRVATSKA - WALES 1:1 Vatreni u posljednjim trenucima šokirani na prepunom Poljudu

Autor: Portal ZL

25.03.2023. 19:30
HRVATSKA - WALES 1:1 Vatreni u posljednjim trenucima šokirani na prepunom Poljudu

Foto: Reuters



Hrvatska nogometna reprezentacija u posljednjim trenucima izgubila praktički sigurnu pobjedu na početku kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se sljedeće godine igra u Njemačkoj. Pred prepunim Poljudom, Vatreni su pokazali odličnu igru, ali u posljednjim trenucima Wales je utihnuo prepuni Poljud. Andrej Kramarić je u 28. minuti zabio za vodstvo. Nakon lijepog solo prodora, Kramarić je vanjskom stranom kopačke pucao u bliži kut i savladao velškog golmana Warda. U sudačkoj nadoknadi Velšani su svojim prvim udarcem u okvir gola stigli do izjednačujućeg pogotka. Nakon ubačaja Broadhead je uspio dobro snaći i poentirati za veliki bod Walesu.


Hrvatska je cijelu utakmicu odigrala fantastično. Mirnom i staloženom igrom, izabranici Zlatka Dalića u konačnici su ostavili Wales dominirali su travnjakom, međutim nije bilo dovoljno. Furiozno smo krenuli, pritiskali i konstantno stvarali velike prigode. Wales je s druge strane, polovicom drugog dijela uspostavio svoju igru te su tada imali jednu praktički stopostotnu priliku, no James je iz blizine promašio gol.


Kako to često ide u sportu, kada ne iskoristiš prilike koje izradiš ili ti se nude, na kraju se to obije u glavu. Idemo dalje, kvalifikacije su tek počele.




Za tri dana Vatreni gostuju kod Turske u Bursi, koja je također pobjedom otvorila kvalifikacije. Oni su preokretom stigli do pobjede protiv Armenije.


90′ – ŠOK NA POLJUDU U ZADNJIM TRENUCIMA!!!!! Broadhead, đoker s klupe, je zabio izjednačujući pogodak vrijedan jednog boda.


82′ – Modrić je prebacio na drugu stranu terena, gdje Perišić iz prve, praktički iz ničega, puca na gol i pogađa gredu.


76′ – Nakon 10-ak minuta smirenijeg ritma, Hrvatska radi duplu zamjenu. Kovačić i Kramarić su izašli, a ušla su dvojica lokalnih dečkiju, Pašalić i Vlašić.


60′ – Velšani su nas pritisnuli posljednjih minuta i napravili nekoliko lijepih prilika. Najveću je promašio James kada je ostao sam kao duh, ali je promašio gol.


52′ – Teren s grimasom na licu napušta miljenik Poljuda, Marko Livaja. Umjesto njega u vrh napada ušao je Petar Musa, napadač Benfice. Za njega je ovo premijerni nastup u reprezentativnom dresu.


49′ – Po tko zna koji puta smo nadmudrili obranu Walesa. Kovačić je promašio ogromnu priliku. U konačnici našao na svega nekoliko metara od protivničkih vrata, ali je pucao preko grede.


POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME – Raspjevani Poljud dočekao je izabranike Zlatka Dalića.


45′ – KRAJ PRVOG DIJELA. Puno smo bolji i kvalitetniji, pitanje je vremena kad bi mogao pasti i drugi pogodak.


43′ – Nakon Gvardiolovog prekršaja Velšani su prvi puta ozbiljnije priprijetili Livakovićevom golu.


35′ – Ponovno smo izigrali Velšane, Modrić je lijepo pucao iz polu – voleja, ali lopta nije išla u okvir gola.


28′ – ANDREJ KRAMARIĆ ZABIJA ZA 1:0!!!!! Nakon što se oslobodio svog čuvara savršeno vanjskim dijelom kopačke puca u prvi kut. Bolja igra konačno se isplatila!


26′ – Nakon gužve u 16-ercu Perišić prekrasno zabija, no glavni sudac Pinheiro odmah je pokazao na zaleđe u početku akcije.


22′ – Prvi puta vidjeli smo Livakovića. Upisao je svoju prvu intervenciju, ali nije bilo prave prijetnje.


15′ – U tri udarca stigli s centra do velike prilike za gol. Kovačić je odlično proigrao Kramarića koji volejem s 20-ak metara jako dobro puca, ali Ward je ponovno sačuvao svoju mrežu netaknutom.


6′ – Hrvatska ponovno prijeti. Perišić je u opasnoj zoni oduzeo loptu, ubacio na glavu Livaji, no velški braniči izbacuju u novi korner.


3′ – Hrvatska je bolje otvorila susret, Wales možemo reći da se nije sastao s loptom. Prvu priliku imao je Luka Modrić koji s ruba 16-erca puca, ali Ward je bio na mjestu i lopta je otišla u korner.


0′ – Počela je utakmica. Oko 35 tisuća ljudi došlo je podržati Vatrene na početku puta prema Europskom prvenstvu sljedeće godine u Njemačkoj.


Hrvatski nogometaši od 20.45 dočekuju Wales na samom startu kvalifikacija za EURO. Poljud će biti krcat, sve su ulaznice davno  rasprodane, a navijači su već popodne krenuli pristizati na stadion.


Modriću i društvu ovo je prva utakmica nakon osvajanja bronce na SP-u u prosincu prošle godine, a u kvalifikacijskoj skupini za sljedeće Europsko prvenstvo ih čekaju još i Armenija, Turska te Latvija.



Vatrene očekuje “paklena” atmosfera na Poljudu. Lovren i Strinić i službeno će se oprostiti od reprezentativne vrste, a HNS je osigurao šal svakom gledatelju koji će večeras biti na stadionu kako bi ih podigli pri izlasku reprezentativaca na travnjak.


Prije utakmice se očekuje i glazbeni nastup Tomislava Bralića i Klape Intrade.