Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Reli Dakar

Hrvatska posada napredovala za jedno mjesto u ukupnom poretku relija Dakar

Autor: Hina

17.01.2024. 19:27
Hrvatska posada napredovala za jedno mjesto u ukupnom poretku relija Dakar

Foto: Foto REUTERS

Šebalj i Vidaković zauzeli su 30. mjesto na desetoj etapi



RIJAD Premda su u desetoj etapi relija Dakar zauzeli 30. mjesto, hrvatski vozač Juraj Šebalj i njegov suvozač Ivan Vidaković u vozilu Nissan Terrano napredovali su na 11. poziciju u ukupnom poretku kategorije “Classic“.


Na programu dakarskog relija bila je deseta etapa, 370 km dugački specijalni ispit oko Al Ule. Hrvatska posada je u kategoriji “Classic” zauzela 30. mjesto, međutim u ukupnom poretku su napredovali za jednu stepenicu i dvije etape prije kraja zauzimaju 11. mjesto.


U konkurenciji automobilista etapnu pobjedu je ostvario Francuz Guerlain Chicherit ispred Južnoafrikanac Briana Baragwanatha (+5:43), a treći je bio Litavac Benediktas Vanagas (+6:04).




Vodeći u ukupnom poretku i dalje je Španjolac Carlos Sainz koji ima 13:22 minute prednosti u odnosu na najbližeg pratitelja, Francuza Sebastiena Loeba. Brazilac Lucas Moraes na trećem mjestu zaostaje više od sat vremena.


Među motociklistima najbrži je bio Amerikanac Ricky Brabec, koji je zadržao vodstvo u ukupnom poretku.


Brabec je za dvije sekunde bio bolji od Čileanca Josea Ignacia Corne Florima i za 20 sekundi od Francuza Adriena Van Beverena.


U ukupnom zbiru utrke Amerikanac ima gotovo 11 minuta prednosti ispred Bocvanca Rossa Brancha, a Van Beveren zaostaje nešto više od minute.


U četvrtak je pretposljednja, 11. etapa od Al Ule do Janbua, a natjecatelje čeka ukupno 587 km, pri čemu je 480 km specijalnog ispita.