Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

United cup

Hrvatska je svladala Nizozemsku i ostala u igri za plasman u četvrtfinale

Autor: Hina

02.01.2024. 15:51
Hrvatska je svladala Nizozemsku  i ostala u igri za plasman u četvrtfinale

Foto: Donna Vekić/Foto REUTERS

Hrvatska sada treba pričekati rasplet u ostalim skupinama i vidjeti hoće li u četvrtfinale proći kao najbolja drugoplasirana reprezentacija



SYDNEY  Hrvatska je u utorak pobijedila Nizozemsku u drugom susretu F skupine United cupa u Sydneyu, ali u četvrtfinale se plasirala Norveška kao prva u skupini, dok je Hrvatska na drugom mjestu.


U prvom meču dana Borna Ćorić je pobijedio Tallona Griekspoora sa 7-6(4), 6-4, a onda je drugi bod Hrvatskoj donijela Donna Vekić svladavši  Arantxu Rus sa 6-2, 3-6, 6-1.


Meč mješovitih parova dobili su na kraju Nizozemci, Demi Schuurs i Wesley Koolhof su sa 6-7(3), 6-3, 14-12 pobijedili Vekić i Ivana Dodiga.




Hrvatska sada treba pričekati rasplet u ostalim skupinama i vidjeti hoće li u četvrtfinale proći kao najbolja drugoplasirana reprezentacija.


Srbija se također u utorak plasirala u četvrtfinale pobjedom nad Češkom u skupini E koja je svoje mečeve igrala u Perthu.


U prvom meču dana sedma tenisačica svijeta i osvajačica Wimbledona Marketa Vondrušova je pobijedila Olgu Danilović sa 6-1, 3-6, 6-3, a onda je prvi tenisač svijeta Novak Đoković izjednačio svladavši Jiržija Lehečku sa 6-1, 6-7, 6-1. U parovima su Danilović i Hamad Medkedović bili bolji od Miriam Kolodziejová i Romana Jebavýja  sa 4-6, 7-6 (7/2), 10-8.


U skupini B je Čile pobijedio Grčku nakon što je Stefanos Tsitsipas, koji je patio od bolova u leđima, odustao je od meča protiv Nicolasa Jarryja (ATP-19.) koji je onda svladao njegovu zamjenu 19-godišnjeg Stefanosa Sakellaridisa (ATP-416.) sa 6-3, 3-6, 7-5. Nakon toga je Maria Sakkari (WTA-8.) pobijedila Čileanku Danielu Seguel sa 6-0, 6-1.


Tsitsipas se vratio na teren u parovima sa Sakkari, ali su izgubili 6-7 (5/7), 6-3, 10-6 od Seguela i Marcela Tomasa Barriosa Vere. Sutra Grčka igra protiv Kanade.


United Cup, organiziran u Australiji, nacionalno je timsko natjecanje u kojem se natječe osamnaest nacija, podijeljenih u šest skupina po tri prije nokaut faze koja počinje od četvrtfinala.