Srijeda, 19. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

Tenis

Hrvatska izjednačila protiv Belgije, sjajna predstava 22-godišnjeg Ajdukovića

Autor: Hina

03.02.2024. 19:05
Hrvatska izjednačila protiv Belgije, sjajna predstava 22-godišnjeg Ajdukovića

Foto: Foto PIXSELL

Ajduković je unatoč pritisku rezultata, zbog Čilićevog poraza u prvom dvoboju, dokazao da je u sjajnoj formi



VARAŽDIN Nakon prvog dana kvalifikacijskog Davis Cup susreta Hrvatske i Belgije rezultat je 1-1, zahvaljujući sjajnoj predstavi 22-godišnjeg Duje Ajdukovića koji je za 79 minuta svladao Jorisa de Loorea sa 6-1, 6-4 i tako izjednačio rezultat, nakon što je u prvom meču Zizou Bergs sa 6-4, 4-6, 6-4 pobijedio Marina Čilića.


Iako mu je ovo bio tek drugi pojedinačni meč u Davis Cupu, a prvi u kojem je nastupao kao najbolje rangirani igrač hrvatske reprezentacije, Ajduković je unatoč pritisku rezultata, zbog Čilićevog poraza u prvom dvoboju, dokazao da je u sjajnoj formi.


Nakon što je u prvom gemu dvoboja spasio 15-40, Splićanin je suparniku prepustio samo ‘mrvice’. Od 1-1 u prvom setu, Ajduković je nanizao devet gemova i nakon 46 minuta igre vodio sa 6-1, 4-0. Svojom je agresivnošću i preciznošću ostavio 30-godišnjeg belgijskog tenisača bez prilike da uđe u bilo kakav ritam.




De Loore je uspio osvojiti dva svoja servisa i dovesti Ajdukovića u situaciju da mora odservirati za prvu pojedinačnu pobjedu u Davis Cupu. Tu je Duje malo požurio, zakomplicirao si situaciju i po prvi put u dvoboju izgubio servis.


No, već u sljedećem gemu Ajduković je došao do meč-lopte (30-40). Prvu je propustio promašenim bekendom nakon dugotrajne izmjene udaraca s osnovne crte, ali je u sljedećem poenu De Loore promašio forhend te dao Splićaninu novu priliku. Belgijac je asom spasio drugu meč-loptu.


Još jedan promašeni forhend belgijskog tenisača donio je Ajdukoviću treću meč-loptu, ali se De Loore spasio još jednim odličnim servisom. Na četvrtu meč-loptu Belgijac je promašio prvi servis, ali je nakon drugog došao na mrežu i završio poen neuhvatljivim volejem.


U najdužem gemu meča De Loore je došao i do gem-lopte, ali ga je Ajduković nadmudrio u izmjeni na mreži. De Loore je na kraju osvojio gem i natjerao Ajdukovića da drugi put servira za pobjedu.


Duje je to učinio sa stilom, ostavivši suparnika bez poena i 11. asom u meču zapečatio pobjedu za subotnjih 1-1.