Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

kustić i baltakos složni

"Hrvatska i Grčka moraju nastaviti raditi s državnim tijelima u borbi protiv huligana"

Autor: Portal ZL

18.08.2023. 15:52

Foto: HNS



Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, i predsjednik Grčkog nogometnog saveza Panayiotis Baltakos, složni su u želji da kroz konstruktivnu komunikaciju dvaju saveza djeluju na smirivanje tenzija stvorenih nakon prošlotjednog tragičnog huliganskog incidenta sa smrtnom posljedicom.


Podsjetimo, 7. kolovoza je uoči utakmice AEK – Dinamo Zagreb došlo do huliganskog nasilja u kojem je smrtno stradao navijač AEK-a Michalis Katsouris.


Neposredno nakon incidenta, predsjednik HNS-a Marijan Kustić uputio je dopis grčkom kolegi, predsjedniku HFF-a Panayiotisu Baltakosu, u kojem je izrazio žaljenje zbog incidenta i uputio najdublju sućut obitelji i najmilijima preminulog navijača AEK-a.




Predsjednik Kustić je u svom dopisu pritom naglasio kako “hrvatska nogometna obitelj promovira vrijednosti zajedništva, poštovanja, prijateljstva i fair-playa”, ali i da “Hrvatska i Grčka moraju nastaviti raditi s državnim tijelima u borbi protiv huliganizma koji je veliki izazov u obje države.”


Predsjednik Saveza je u narednom dopisu zamolio predsjednika Baltakosa da pomogne u smirivanju tenzija te da potakne rukovodstvo AEK-a na otvorenu komunikaciju s čelnicima Dinama uoči ogleda dvaju klubova.


– Svi koji su odgovorni za incident trebaju biti adekvatno procesuirani, posebno pojedinac koji je odgovoran za smrt g. Katsourisa. Međutim, vjerujem da je naša uloga smanjiti tenzije jer ne smijemo dopustiti da svi budemo žrtve ponašanja huligana, naglasio je Kustić.


U svom odgovoru Kustiću, predsjednik Baltakos je naglasio kako su Hrvati i Grci braća.


– Ništa ne smije razdvajati ljude, vlade i prave nogometne navijače. Također, ništa ne smije razdvojiti nogometne saveze, poput naših. Mi smo prijatelji i braća unutar Uefe, najuspješnije europske organizacije, te smo dužni štititi organizaciju i naš voljeni nogomet. Hvala vam na vašim dopisima te sam uvjeren da žalujete za navijačem AEK-a kao i mi, rekao je Baltakos.


Baltakos je pritom pozvao Kustića da tijekom rujna posjeti Atenu, a da nakon toga i on dođe u službeni posjet Zagrebu, kako bi se produbili odnosi dva saveza i ublažile posljedice tragičnog incidenta, objavljeno je na službenim stranicama HNS-a.