Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

ODBOJKA

Hrvati traže uzvrat protiv Sj. Makedonije

Autor: Alen Plahinek

14.06.2023. 15:16
Hrvati traže uzvrat protiv Sj. Makedonije

Foto: Mate Komina



Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija večeras od 20 sati u dvorani Krešimira Ćosića igra drugi domaći susret, a protivnik je Sjeverna Makedonija. Hrvati su na tri gostujuća susreta upisali tri poraza, a s tim trendom nastavili su i u prvom domaćem protiv Ukrajine. Najbliže pobjedi u gostima bili su upravo u Skopju protiv Sj. Makedonije, kada je završilo 3:2 za tadašnje domaćine. Dobra igra protiv njih, ali i još bolja protiv Ukrajine, unatoč 3:0 porazu na domaćem terenu, dobar su podstreh za večerašnji susret.


– Veseli me što se vidi konstantni napredak iz utakmice u utakmicu. Nadam se da ćemo i dalje rasti te da će sve sjesti na svoje mjesto na Final Fouru. Za Makedonce ne znam što bih posebno istaknuo, s njim igramo gotovo svake godine nekoliko puta i jako se dobro poznajemo. Jedini problem nam je što imamo dosta ozljeda na ključnim pozicijama. Nadam se da ćemo te stvari sanirati što prije. Makedonija je ozbiljna i iskusna momčadi, znamo sve o njim praktički, najbolji igrač je Georgijev na kojeg moramo posebno pripaziti – kazao je reprezentativac Ivan Zeljković, a pobjedi se nada i Hrvoje Pervan.


– Prvu utakmicu smo izgubili 3:2, bila je velika borba, nadam se da ćemo im sada uzvratiti za taj poraz. Oni su iskusna ekipa koja na svakoj poziciji ima kvalitetne igrače, koji igraju u jakim stranim klubovima. Očekujemo jaku i tešku utakmicu protiv njih.


Foto: Mate Komina