Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Bolji od Đokovića

Holger Rune prvi polufinalist Mastersa u Rimu

Autor: Alen Plahinek

17.05.2023. 17:01
Holger Rune prvi polufinalist Mastersa u Rimu

Foto: Reuters



Danac Holger Rune nakon malo više od dva sata igre slomio je otpor Novaka Đokovića i ušao u novo ovosezonsko zemljano polufinale. Meč koji je prekinut na više od sat vremena zbog kiše, Rune je dobio sa 6:2, 4:6 i 6:2. Novak koji se vraća nakon ozljede još nije na pravoj razini i još uvijek traži idealnu formu za najvažniji turnir u ovom dijelu sezone, Roland Garros. Sve te slabosti znao je iskoristiti Rune koji je furiozno otvorio meč i na polovici prvog seta uradio dva breaka. Zatim u drugom Novak nakon “krađe” poena dolazi do jedino breaka u meču, no na samom kraju tog seta kiša prekida dvoboj. Po povratku Novak uzima drugi set, no danas fenomenalni Rune radi ono što je napravio u prvom setu i na polovici odlučujućeg seta vodi 4:0.


 


“Pokradeni” Rune


Trenutak koji je obilježio ovo četvrtfinale zbio se u šestoj igri drugog seta kada je nakon provjere suca, Đokovićeva loptica proglašena kao važeća, odnosno u terenu, a tehnologija nazvana “hawk – eye” pokazala je da je lopta u “outu”. U tom slučaju glavni sudac odlučuje kome pripada poen i on je vjerovao sebi te je dao poen Đokoviću, koji ga je odveo u jedini break u meču. Rezultat je tako otišao na 4:2, a da je poen pripao Runeu, game bi se nastavio i veća je vjerojatnost da bi rezultat bio 3:3. Ovo je već peti puta na ovom turniru da glavni sudac i tehnologija pokazuju različito, a svi znamo da je sudac čovjek, koji može pogriješiti, a tehnologija je skup nula i jedinica koji je nepogrešiv.


Srpski je tenisač odisao velikom nervozom, naročito u posljednjem setu, kada je u svojem bunilu vikao na gledatelje i svog trenera, Gorana Ivaniševića te u velikoj mjeri raspravljao s glavnim sucem.