Nedjelja, 28. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Donacije za stradale

HNS donirao 20.000 eura za pomoć Turskoj, engleska Premier liga šalje milijun funti

Autor:

10.02.2023. 16:23
HNS donirao 20.000 eura za pomoć Turskoj, engleska Premier liga šalje milijun funti

Foto: Foto REUTERS

Broj smrtnih slučajeva od potresa koji je pogodio Tursku i Siriju prešao je 20.000, a mogao bi i dalje rasti kako spasilački timovi pretražuju ruševine tisuća srušenih zgradaZAGREB Vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) donijelo je odluku o humanitarnoj donaciji u iznosu od 20.000 eura za pomoć osobama pogođenima teškim potresima koji su pogodili Tursku.


HNS je novac uplatio na račun Veleposlanstva Republike Turske u Republici Hrvatskoj, a cijeli iznos će biti proslijeđen nadležnim institucijama u Turskoj kako bi se pomoglo osobama pogođenima teškim potresima.


“Svi smo užasnuti i duboko ožalošćeni ovom povijesnom tragedijom koja se dogodila u Turskoj i Siriji te izražavamo sućut svima koji su izgubili najmilije u ovim nezamislivo strašnim potresima. Željeli smo ovom konkretnom gestom pokazati da stojimo uz turski narod u ovom teškom trenutku. Svim srcem se nadamo da će napori spasitelja rezultirati s još spašenih života, slika svake spašene osobe daje barem malo utjehe u ovim groznim trenutcima. Turska je često naš sportski rival, ali je prije svega naš sportski prijatelj te molimo za zdravlje preživjelih i snagu cijelog naroda da prebrodi ovu strašnu katatrofu,” poručio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.
Broj smrtnih slučajeva od potresa koji je pogodio Tursku i Siriju prešao je 20.000, a mogao bi i dalje rasti kako spasilački timovi pretražuju ruševine tisuća srušenih zgrada.


I engleska Premier liga je u petak priopćila da će donirati milijun funti kao pomoć za potresom pogođena područja u Turskoj i Siriji.


“Premier liga je duboko ožalošćena zbog razornih potresa u Turskoj i Siriji koji su ubili tisuće ljudi. Liga će donirati milijun funti Odboru za hitne slučajeve katastrofa (DEC) kako bi se humanitarna pomoć dostavila izravno onima kojima je potrebna”, stoji u priopćenju lige.