Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

SUPERSPORT NL

Hajduk i Slaven remizirali, utakmica će se pamtiti po novim izgredima, Lokomotiva bolja od Istre

Autor: Zadarski list

12.11.2022. 20:20
Hajduk i Slaven remizirali, utakmica će se pamtiti po novim izgredima, Lokomotiva bolja od Istre

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL



U posljednjem kolu zimskog dijela sezone, Hajduk je na gostovanju u Koprivnici “prokockao” 2:0 iz prvog poluvremena i na kraju sretno remizirao.


U prvih 28 minuta, Hajduk je poveo 2:0 preko Krovinovića i Pukštasa, kojem je ovo bio prvi seniorski gol u karijeri.


U 36. minuti događa se situacija po kojoj će se pamtiti ova utakmica. Prvo se situacija “zakuhala” na terenu, gdje je došlo do koškanja između Marka Livaje i Nikole Solde. Livaja je za to dobio žuti karton, no to ga nije spriječilo da nastavi sa žustrom raspravom sa Solidom. U međuvremenu situacija se “zakuhala” i na tribini, a najdeblji kraj izvukao je linijski sudac Marić kojeg je stolica, otrgnuta s tribine pogodila u glavu. Ta stolica doletjela je od strane Hajdukovih navijača.




Utakmica je zbog ovog incidenta prekinuta, a Marko Livaja je otišao razgovarati sa svojim navijačima. Nakon 20 minuta, utakmica se nastavila.


Na drugo poluvrijeme izašli su novi Hajduk i novi Slaven Belupo. Nogometna situacije se promijenila i Slaven je vrlo brzo preko Hoxhe smanjio na 2:1.


Ubrzo, u 56. minuti, u najmanju ruku čudna i kontroverzna odluka glavnog suca Čuline, koji je nakon nehotičnog kontakta između Slavenovog Crna i Hajdukovog Simića, dosudio kazneni udarac za domaćine. Najčudnija stvar u cijeloj toj priči je ta, što je do tog nehotičnog kontakta došlo izvan granica šesnaesterca. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je Ivan Krstanović.


Do kraja utakmice, Sahiti je dobio drugi žuti karton, zbog navodnog igranja rukom.


Nogometaši Lokomotive su u prvoj subotnjoj utakmici svladali momčad Istre 2:0.


Utakmica je počela vrlo čudnom odlukom VAR-a. Između Mersinaja i Perkovića došla je do slučajnog sudara glavama i kada nitko nije očekivao, sudac iz VAR sobe Bebek je nakon pregleda snimke procijenio da bi se moglo raditi o kaznenom. Sam se u tu situaciju išao uvjeriti glavni sudac na terenu, Dario Kulušić,  i dosudio kazneni udarac za Lokomotivu. S bijele točke siguran je bio Kulenović. Bolju igru Lokosi su svojim drugim pogotkom okrunili u 73. minuti, kada je gol postigao Luka Stojković.


Za kompletiranje zimskog dijela prvenstva ostale su još tri utakmice, no dvije će se još odigrati. Rijeka dočekuje Dinamo na Rujevici, a Šibenik dočekuje Osijek. Utakmica Gorice i Varaždina odgođena je zbog problema s koronavirusom.