ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

SUPERSPORT HNL

Hajduk bez većih problema nanio prvi poraz Stjepanu Tomasu, Osječani doveli u pitanje europski plasman

Autor: Portal Novi list

13.05.2023. 19:15
Hajduk bez većih problema nanio prvi poraz Stjepanu Tomasu, Osječani doveli u pitanje europski plasman

Foto: Ramon Mierez i Chidozie Awaziem/Foto PIXSELL



Hajduk je u derbiju 34. kola bez problema nadigrao Osijek 3:0 i nanio prvi poraz Bijelo plavima pod vodstvom trenera Stjepana Tomasa. Splićani su poveli u 25. minuti. Benrahou je ubacio iz kornera, a Awaziem glavom pogodio Omerovića na gol liniji za novi udarac iz kuta. Ponovo je Benrahou  ubacio, a Awaziem ovoga puta s vrha peterca zakucao loptu u mrežu za 1:0.


U 50. minuti Mlakar je pronašao Pukštasa u petercu, vratar Osječana Malenica obranio je njegov udarac i odbio loptu do Melnjaka za novi pokušaj igrača Hajduka. Branič Splićana preciznim udarcem s desetak metara povisio je prednost svoje momčadi. U 62. minuti riješen je derbi na Poljudu. Mlakar je udarcem iskosa s lijeve strane pogodio suprotni kut za 3:0. Osijek je do kraja susreta pokušavao ublažiti poraz, no stigao je samo pogoditi vratnicu u sučevoj nadoknadi vremena (Špoljarić).


Splićani su nastavili svoj pozitivan niz (pet utakmica bez poraza), a Osijek sada mora strijepiti da ispusti četvrto mjesto koje vodi u Europu ispred Istre 1961 ili Varaždina.