Nedjelja, 12. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

ENGLESKI NOGOMETAŠ

Greenwood više nije igrač Manchester Uniteda

Autor: Hina

21.08.2023. 20:41
Greenwood više nije igrač Manchester Uniteda

Foto: Reuters



Engleski nogometni velikan Manchester United objavio je kako će napadač Mason Greenwood (21) napustiti Old Trafford zbog istrage o pokušaju silovanja u koji je bio umiješan.  Iako je Greenwood oslobođen optužbi za silovanje i napad koje su protiv njega podignute u listopadu prošle godine te se neće morati pojaviti na suđenju u studenom ove godine, United je pokrenuo vlastitu istragu vezanu uz incident “uzevši u obzir želje i prava navodne žrtve zajedno s klupskim standardima i vrijednostima”.


“Na osnovu dokaza koje nam stoje na raspolaganju zaključili smo kako oni ne pokazuju punu sliku onoga što se dogodilo i kako Mason nije počinio djela za koja je originalno optužen. No, svi uključeni u proces zajedno s Masonom svjesni su problema vezanih uz nastavak njegove karijere u Manchester Unitedu. Stoga smo sporazumno dogovorili raskid ugovora”, objavio je Manchester United.


“Nisam počinio ono za što me se optužuje. Ova današnja odluka donesena je nakon zajedničkog procesa u koji su bili uključeni Manchester United, moja obitelj i ja. Najbolja odluka za sve je da nastavim svoju nogometnu karijeru dalje od Old Trafforda”, objavio je Greenwood. United je suspendirao Greenwooda još u siječnju 2022. nakon što je bio uhićen te on od tada nije odigrao niti jednu utakmicu.