ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prva ženska malonogometna liga

Futsal Super Chicks ponovile lanjski doseg

Autor: Šime Ćurko

28.02.2024. 10:36
Futsal Super Chicks ponovile lanjski doseg

Foto: futsal super chicks



Porazom 5:1 u utakmici za treće mjesto od Dinama igračice Futsal Super Chicksa završile su sezonu u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi za žene. Zadranke su u sedam ligaških nastupa upisale četiri pobjede, remi i dva poraza, u polufinalu doigravanja su izgubile obje utakmice od MC Plusa, a potom ih je na završnom turniru u Zagrebu u borbi za broncu zaustavio Dinamo. Čiksice su članice Prve lige od njenog osnutka 2015. godine i jedine se, uz MC Plus i Alumnus, odigrale sve sezone u ovom rangu natjecanja. A kad je riječ o MC Plusu, ta je ekipa nakon dvije neizvjesne utakmice u finalu protiv Alumnusa obranila titulu prvakinja Hrvatske.


– Nažalost, naše djevojke nisu uspjele iznenaditi Dinamo. Iako smo se nadali da možemo, pokazalo se da nismo mogli kvalitetno parirali Zagrepčankama. Bez obzira na to što smo ostali bez trećeg mjesta čestitam igračicama na uspješnoj sezoni u kojoj smo ostvarili glavni cilj, plasman u doigravanje. Igračice su se trudile ostvariti što bolji rezultat, zalaganje je na svim utakmicama bilo na visokoj razini – rekao je Luka Marinović, trener Zadranki za koje godinama nastupaju i igračice iz drugih gradova. Najviše ih je iz Splita. S druge strane, dio djevojaka na proljeće će igrati za Donat i Vrčevo u Prvoj i Drugoj HNL.


– Hvala svim igračicama koje su dolazile na utakmice i treninge iz drugih, udaljenijih gradova. Zahvalni smo i svim sponzorima i pokroviteljima bez kojih nastup u ligi ne bi bio moguć. Svim djevojkama koje sezonu nastavljaju na travnjacima ženske nogometne lige, želimo sreću, dok ostatku želimo sreću u poslovnim i privatnim obvezama. Vidimo se ponovno u novoj sezoni – podvukao je Marinović.