Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Biciklizam

Francuzu pripala druga etapa Tour de Francea, Adam Yates ispred Pogačara u ukupnom redoslijedu

Autor: Hina

02.07.2023. 18:07
Francuzu pripala druga etapa Tour de Francea, Adam Yates ispred Pogačara u ukupnom redoslijedu

Foto: Victor Lafay/Foto REUTERS

Pobjednik druge etape, koja je čitavim svojim tijekom vožena po Baskiji te je bila najduža na ovogodišnjem "Touru", odlučen je u završnom kilometru



SAN SEBASTIAN Francuz Victor Lafay (Cofidis) pobjednik je druge etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke “Tour de France” vožene od Vitorije do San Sebastiana u Baskiji u dužini od 209 kilometara, dok je Britanac Adam Yates (UAE Emirates) zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu.


Pobjednik druge etape, koja je čitavim svojim tijekom vožena po Baskiji te je bila najduža na ovogodišnjem “Touru”, odlučen je u završnom kilometru. Točno 1000 metara prije cilja Lafay se uspio izdvojiti iz vodeće skupine, stvoriti 50-ak metara prednosti i uspio odoljeti završnom naletu favorita koje su predvodili Belgijanac Wout Van Aert (Lotto-Jumbo) i Slovenac Tadej Pogačar (UAE Emirates), koji su zauzeli drugo, odnosno treće mjesto.


Trijumf Lafaya prva je etapna pobjeda za momčad Cofidisa na “Touru”, na kojemu redovito nastupa, nakon čak 15 godina.




U ukupnom redoslijedu vodeći Adam Yates sada ima šest sekundi bolje vrijeme od drugog Pogačara i trećeg brata blizanca Simona Yatesa (Jayco-AlUla).