Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

SLALOM

Filip Zubčić nakon diskvalifikacije: “Dao sam sve od sebe, ali i ovo je skijanje”

Autor: Hina

23.12.2023. 08:45
Filip Zubčić nakon diskvalifikacije: “Dao sam sve od sebe, ali i ovo je skijanje”

Foto: REUTERS



Nažalost, promašio sam jedna vrata i diskvalificiran sam, tako da ovoga puta ništa od bodova, kazao je hrvatski skijaš Filip Zubčić nakon što je ostao bez plasmana u drugoj vožnji slaloma Svjetskog kupa u talijanskoj Madonni di Campiglio.


Zubčić je imao osmo vrijeme prve vožnje, no u drugom nastupu je ostao bez plasmana. Napravio je veliku grešku pred kraj vožnje i ušao u cilj s jednom sekundom i 63 stotinke zaostatka. Međutim, naknadno je diskvalificiran zbog “haklanja” vrata.


“Prvi “fauf” je bio dobar, bio sam u dobroj poziciji. U drugoj vožnji sam dao sve od sebe, međutim napravio sam pogrešku. Ali to je skijanje. Za mene je ovaj 12. mjesec bio jako uspješan. Uspio sam uhvatiti konstantu u veleslalomu, sada slijedi malo odmor za Božić, a onda idemo dalje,” kazao je Zubčić koji se trenutačno nalazi na trećem mjestu ukupnog poretka Svjetskog kupa sa 198 bodova. U vodstvu je Austrijanac Marco Schwarz sa 464 boda ispred Švicarca Marca Odermatta koji ima 456 bodova.




U drugoj vožnji je nastupio i Istok Rodeš koji je sa zaostatkom od 2.47 sekunde zauzeo 26. mjesto, pokvarivši za četiri pozicije plasman iz prve vožnje.


“Osvojio sam bodove u zadnjoj slalomskoj utrci ove godine. Druga vožnja je mogla biti malo bolja, ostao sam u ritmu iz prve vožnje gdje je staza bila malo više oštećena. Međutim, ovo je dobra pologa za iduću godinu i siječanj u kojem dolazi puno važnih utrka,” kazao je Rodeš. Treći hrvatski predstavnik Samuel Kolega zauzeo je 31. mjesto u prvoj vožnji, a bez druge vožnje je ostao za svega jednu stotinku sekunde.


Pobjedu u drugom slalomu sezone izborio je Austrijanac Marco Schwarz koji je nakon prve vožnje bio šesti, no sjajnim drugom nastupom stigao je do pobjede. Drugo mjesto sa 25 stotinki sekunde zaostatke zauzeo je Francuz Clement Noel, vodeći nakon prve vožnje, dok je treću pozciju izborio Britanac Dave Ryding sa 0.39 sekundi zaostatka, probivši se do postolja sa 15. pozicije nakon prve vožnje.


Schwarz vodi u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 464 boda, Švicarac Marco Odermatt je drugi sa 456 bodova, dok je Zubčić treći sa 201 bodom. Samuel Kolega drži 91. poziciju s devet bodova, dok Rodeš na 105. mjestu ima pet bodova.


U poretku slalomaša vodi Schwarz sa 180 bodova ispred sunarodnjaka Manuela Fellera sa 145 i Rydinga sa 110 bodova. Zubčić na 21. poziciji ima 21 bod, Kolega na 30. poziciji ima devet bodova, a Rodeš je 35. s pet bodova.