Subota, 23. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Moguće kršenje kodeksa

FIFA zbog diskriminacije nakon utakmice protiv Maroka, pokrenula postupak protiv HNS-a

Autor: Hina

13.01.2023. 21:50
FIFA zbog diskriminacije nakon utakmice protiv Maroka, pokrenula postupak protiv HNS-a

Foto: ReutersKako navodi francuska novinska agencija AFP Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) pokrenula je postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog događanja na utakmici za treće mjesto svjetskog prvenstva protiv Maroka.


AFP navodi kako je FIFA pokrenula postupak zbog „mogućih kršenja“ članaka 13. i 16. disciplinskog kodeksa, a oni se odnose na diskriminaciju, odnosno, red i sigurnost na utakmicama. No, jednako tako, FIFA po pitanju postupka protiv HNS-a nije navela sve detalje u svojem službenom priopćenju za javnost.


Ipak, FIFA navodi video snimku, koja se pojavila na društvenim mrežama, gdje hrvatski nogometaši, slaveći pobjedu protiv Maroka u utakmici za treće mjesto, pjevaju “pjesme s nacionalističkim prizvukom“. Jedan od igrača koji se pojavljuje na video snimci je Dejan Lovren koji je za AFP izjavio da su u pitanju „domoljubne pjesme“ koje jedino ističu „ljubav prema svojoj zemlji“.
FIFA je zbog diskriminacije kaznila Meksički nogometni savez sa 100.000, Srpski nogometni savez s 50.000 i Ekvadorski nogometni savez s 20.000 švicarskih franaka.


Isto tako, FIFA je pokrenula postupak protiv Argentinskog nogometnog saveza zbog neprimjerenog ponašanja argentinskih nogometaša nakon osvojene titule svjetskog prvaka.