Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nogomet

FIFA prijeti brazilskim klubovima i reprezentaciji drakonskom kaznom. Evo zašto

Autor: Portal Novilist.hr

25.12.2023. 16:45
FIFA prijeti brazilskim klubovima i reprezentaciji drakonskom kaznom. Evo zašto

Foto: Foto REUTERS

FIFA jasno nalaže da se politika ne smije uplesti u sport i sudsku odluku ne smatra valjanom.



RIJEKA FIFA je u suradnji s glavnom organizacijom južnoameričkog nogometa (CONMEBOL) poručila Brazilskom nogometnom savezu da ne smiju održati predsjedničke izbore u siječnju kako bi se riješili trenutnog predsjednika Ednalda Rodriguesa, i da bi posljedice u protivnom mogle biti ostanak klubova i reprezentacije bez međunarodnih natjecanja.


Ranije je sudski donesena odluka o smjeni Rodriguesa i svih osoba koje je imenovao u Savezu zbog nepravilnosti prilikom predsjedničkih izbora prošle godine. Rodrigues je i dalje na poziciji, ali FIFA jasno nalaže da se politika ne smije uplesti u sport i tu sudsku odluku ne smatra valjanom.


“FIFA i CONMEBOL žele snažno naglasiti da ne planira donijeti nikakvu odluku koja utječe na CBF, uključujući bilo kakve izbore ili raspisivanje izbora. Ako to nećete poštovati, FIFA nema drugu opciju nego podnijeti predmet svom relevantnom tijelu, a odluka bi mogla uključivati i suspenziju.




Radi dobrog reda, također bismo željeli naglasiti da bi CBF mogao biti suspendiran i izgubiti sva članska prava s trenutačnim učinkom. To bi značilo da reprezentativne i klupske momčadi CBF-a više nemaju pravo sudjelovati u bilo kojem međunarodnom natjecanju dok suspenzija ne završi”, poručuju iz FIFA-e.