ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zadrani u Europi

Erlićev Sassuolo u sve većim problemima

Autor: Alen Plahinek

03.01.2024. 10:51
Erlićev Sassuolo u sve većim problemima

Foto: EDOARDO GRIGOLINI



Iza nas je blagdanski tjedan, međutim neke lige, osim engleskih, odradile su barem po jedno kolo. Filtrirajući Zadrane čiji su klubovi igrali dolazimo do spoznaje da je tijekom prošlog tjedna »u funkciji« bila Italija. Oba Zadrana koji igraju u Italiji, Martin Erlić i Karlo Butić nastupili su za svoje momčadi.


Tinjanin i hrvatski reprezentativac Erlić odradio je prvo poluvrijeme na San Siru protiv Milana u susretu 18. kola, kojeg je Erlićev Sassuolo izgubio s 1:0. Milanski heroj bio je Christian Pulišić u 59. minuti, kada je mirno poentirao nakon Bennacerovog »podvaljivanja«. Erliću i Sassuolo bio je ovog drugi poraz zaredom, odnosno četvrti u pet posljednjih utakmica, a i u toj jednoj preostaloj izvukli su svega bod u gostima kod Udinesea. U velikim problemima nalazi se momčad Alessia Dionisija koja od veličanstvena dva kola u rujnu kada su prvo pobijedili Juventus, a zatim i Inter, upisala tek jednu ligašku pobjedu do kraja 2023. godine. Takvi rezultati doveli su Sassuolo do 16. pozicije u Seriji A, sa svega dva boda »zalihe« iznad zone relegacije. S druge strane, Milan je treći, sedam bodova iza drugoplasiranog Juventusa.


U velikim problemima nalazi se i FeralpiSalo, posljednjeplasirana momčad Serije B, koja je ujedno i dom Zadraninu Karlu Butiću. Odigrali su Butić i Feralpi dva susreta u kratkom periodu, 23. i 26.12. te upisali četiri boda, što je bila gotovo polovica dotadašnjeg ukupnog zbroja bodova. Prvo su tik pred Božić »srušili« Sampdoriju 3:2, a Butić je bio strijelac, a onda su na Stjepanovo odigrali 2:2 s Venecijom. U susretu na Svetog Stjepana Butić je odigrao 86 minuta. FeralpiSalo je posljednji u ligi i nedostaje mu čak šest bodova kako bi stigao u »sigurnu zonu«.




Osim Italije u funkciji je bila i Belgija, gdje je Standard Liege Zadranina Stipe Perice remizirao s Truidenom 1:1, međutim Perica nije bio u sastavu.