Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Jedinstvena kadetska liga

»Entuzijasti« nadskakani u Zagrebu

Autor: Paulo Sarić

24.01.2023. 18:04
»Entuzijasti« nadskakani u Zagrebu

Foto: KK Cedevita Junior/HKS



Mladi košarkaši Diadore poraženi su u drugom kolu Jedinstvene kadetske lige na gostovanju u Zagrebu kod Cedevite Juniore rezultatom 97:70. Zagrepčani su od prve minute preuzeli rezultatsku inicijativu te su, zahvaljujući fizičkoj premoći koja se očitovala u potpunoj skakačkoj dominaciji (53-27), na koncu stigli do rutinske pobjede. »«Entuzijasti« su se držali na priključku do otvaranja druge dionice kada su domaćini serijom 10:0 otišli na dvoznamenkastu prednost (40:25), nakon čega se više nisu osvrtali. Mladići Tonija Vidaića su krajem prvog poluvremena nakratko konsolidirali svoje redove te su do sredine treće četvrtine prijetili povratkom, no veliki broj izgubljenih lopti, u kombinaciji s čak 25 drugih napada »Juniora«, nije ostavljao puno nade u potpuni povratak. Cedevita je u završnici zadržala mirnoću i stigla do vrijednog trijumfa, prvog nakon poraza od Cibone na otvaranju prvenstva.


– Dali smo sve od sebe, čestitam Cedeviti Junior na zasluženoj pobjedi. Mislim da je ovo naš maksimum, nemam što kome zamjeriti. Trudit ćemo se da u sljedećim utakmicama budemo bolji – kazao je nakon utakmice trener kadeta Diadore Toni Vidaić.


Domaćine je s 25 poena, 12 skokova te po šest asistencija i ukradenih lopti predvodio mladi hrvatski reprezentativac Dino Subašić, a pratio ga je Jerko Križanac s 20 koševa, šest skokova i pet uspješnih dodavanja, dok su najbolji kod »Entuzijasta« bili Filip Skelin s 22 poena i Ante Madunić s 21 košem i devet uhvaćenih lopti.