Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Mini Sunce

Dvije bronce na Malom Medi

Autor: Šime Ćurko

26.03.2024. 13:42
Dvije bronce na Malom Medi

Foto: Mini Sunce



U Gospiću je održan 17. međunarodni rukometni turnir Mali Medo, koji je okupio 83 ekipe, s više od 850 dječaka i djevojčica iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine. RŠK Mini Sunce iz Biograda i Pakoštana nastupio je s četiri momčadi dječaka i isto toliko djevojčica. U konkurenciji 2014. godišta, u kojoj je bilo prijavljeno 50 momčadi, dječaci su u polufinalu izgubili od Izviđača iz Ljubuškog, dok su u dvoboju za treće mjesto slavili protiv sastava PŠR (Crikvenica). Marko Duvnjak izabran je u najbolju petorku.


U konkurenciji djevojčica nastupile su 33 ekipe. Djevojčice Mini Sunca u polufinalu izgubile su od Gospića, a u borbi za treće mjesto nakon neriješenog rezultata protiv Vinodolskog na penale zasluženo su slavile za brončanu medalju. U najbolju petorku turnira izabrana je Antea Kazija.





– Čestitke svim našim članovima. Ekipama iz Pakoštana ovo su prve službene utakmice nakon samo dva mjeseca treniranja te su potvrdile da su se uklopile u igranje mini rukometa. Pohvala i roditeljima na navijanju i bodrenju jer turnir je počeo u devet ujutro, a kući smo se vratili u 23 sata – rekao je Dražen Petrović, predsjednik i trener Mini Sunca.


Rezultati (dječaci 2014.) polufinale: Izviđač (BiH) – Mini Sunce 14:6, Arba (Rab) – PŠR (Crikvenica) 12:6. Finale: Izviđač – Arba 10:12. Za treće mjesto: Mini-Sunce – PŠR 13:9.


Djevojčice 2015., polufinale: Mini Sunce – Gospić 1:7, Sinj – Vinodol 2:16. Finale: Gospić – Vinodol 8:4. Za treće mjesto: Mini Sunce – Sinj 8:7 (7:7).


Sastavi Mini Sunca


Dječaci 2014. godište: Đino Labar, Leon Lukić, Luka Mršić, Lukas Tomić, Vito Kulaš, Vito Knezić, Lucijan Smoljan, Roko Katalinić, Lovre Bojmić, Marko Duvnjak. Treneri: Ante Kapitanović, Dražen Petrović.


Djevojčice 2015. godište: Tia Tomić, Marcela Knez, Marcela Morožin, Filomena Morožin, Matea Šangulin, Leona Filipović, Marta Čirjak, Maria Kazija, Antea Kazija, Ana Maltašić. Treneri: Ljiljana Babara, Frane Kazija.