Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

odličan uspjeh

Dva zadarska kluba u svojim uzrastima prvaci Dalmacije

Autor: Alen Plahinek

10.05.2023. 17:28
Dva zadarska kluba u svojim uzrastima prvaci Dalmacije

Foto: RK Zadar 1954



Selekcija U-13 Rukometnog kluba Zadar 2013 postala je prvak Dalmacije i krajem svibnja ide na Prvenstvo Hrvatske. Ono što posebno valja istaknuti je da su igrači Frane Karduma sezonu odradili bez izgubljenog boda, od 28 utakmica upisali su isto toliko pobjeda.


– Obranili smo titulu U-13. Govorimo o generaciji 2009./2010. i iza njih je jedna odlična sezona. Na početku sezone osvojili smo Pozoj Cup u Čakovcu, zatim nedavno i Maksimir Cup. Čekamo završnicu u Poreču i nadamo se dobrom rezultatu.


Dolaze najbolje momčadi iz cijele Hrvatske, u središnjoj regiji je konkurencija vrlo jaka tako da je teško najavljivati nešto konkretno, međutim imamo razloga vjerovati u neki dobar rezultat – kazao je Kardum te pohvalio svoje rukometaše.




– Većina je u klubu od prvog razreda osnovne škole. Izvanredni su i za trening i po ponašanju. S njima se može kvalitetno raditi, što potvrđuju i rezultati. Idemo i na Partille Cup u Švedsku u srpnju na sedam dana, to su igrači s kojima se može ići »na kraj svijeta« – zaključio je Kardum i dodao kako su klupske selekcije U-11 i U-15 također izborile završnicu Prvenstva Hrvatske.


Naslov prvaka Dalmacije ili kako se to službeno zove, Regije 3, u uzrastu do 17 godina osvojili su rukometaši Zadra 1954. Njihov trener, Nino Jerak, vrlo je zadovoljan proteklom sezonom i najavio je da će se »potući« na Prvenstvu Hrvatske.



Kasnonoćni treninzi


– Cilj nam je bilo prvo mjesto u ligi, i sada ciljamo borbu za medalje na završnici. Realno, imamo za to mogućnosti i znanja. Prvi dio sezone smo bili kompletniji, dok su nas u drugom dijelu poremetile ozljede, pa smo imali problema i s dvoranom, nismo mogli u Mocirama trenirati dva mjeseca zbog svega što se događalo, tako da kad sve uzmemo u obzir možemo biti vrlo zadovoljni.


Nas dvojica trenera, Edin Bašić i ja vjerujemo u ove mladiće, oni vjeruju u sebe i očekujemo da možemo igrati protiv svih – kazao je Jerak te se zahvalio svojoj momčadi što su se toliko odricali i pristali na kasnovečernje treninge.


– Treniramo uglavnom do 22, 23 sata i samo na tome treba odati veliko priznanje igračima. Kako njima, tako i njihovim roditeljima, a onda nekako i nama dvojici što svaku večer smo po nekoliko sati u Mocirama i zatvaramo ih oko ponoći. Dečki su prije svega redoviti, dobro treniraju, vole trenirati i vratilo im se.



Imamo sada i reprezentativca, imamo i nekoliko igrača koji su prošle godine bili na Mediteranskom prvenstvu s reprezentacijom tako da očito je da nešto dobro radimo. Već pet mjeseci nam naš kapetan, Bartol Mikuljan, ne igra jer je ozlijeđen. Nadam se da ćemo ga uspjeti osposobiti za završnicu da odigra barem 10-ak minuta po utakmici – zaključio je Jerak.