Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

RK Zadar 2013

Dva srebra na međunarodnoj sceni

Autor: Alen Plahinek

27.02.2024. 12:23
Dva srebra na međunarodnoj sceni

Foto: ZRS



Novi uspjeh na državnoj, međunarodnoj razini, ostvarili su rukometaši Zadra 2013. Ovog puta radi se o generacijama do 13 i 15 godina koji su nastupili na turniru Zagrebačkog rukometnog saveza koji je ove godine u dvije generacije okupio osam momčadi iz Hrvatske, Austrije te Srbije. Osim Zadrana pozivnicu na ovaj turnir dobili su još Sesvete, Zagreb, Ferlach, Novi Beograd, Karlovac te selekcije Zagrebačkog rukometnog saveza i Rukometnog saveza Zagrebačke županije.


Nakon tri dana nadmetanja te nakon što su odigrali po pet utakmica u obje selekcije Zadrani su se u svoj grad vratili s dva srebrna odličja. U generaciji 2008. (U-15), igrači Zadra u prvom su kolu s 31:19 nadigrali Selekciju RSZŽ, zatim Novi Beograd s 32:18, pa austrijski Ferlach 29:20, onda i Selekciju ZRS-a 29:25 te u posljednjem susretu izgubili od Sesveta 27:23. S obzirom na to da je ZRS pobijedio Sesvete, stvorio se »trokut« momčadi koje su imale osam bodova. Zlato je pripalo domaćinima ZRS-u, srebro Zadru, a bronca Sesvetama.


Turnir u generaciji 2010 (U-13) Zadrani su počeli pobjedom protiv RSZŽ-a 28:25, zatim su svladali i Novi Beograd 31:21 te Karlovac 27:24, a onda u četvrtom susretu izgubili od ZRS-a 13:19. Turnir su završili na najbolji mogući način – pobjedom protiv trenutačnog državnog prvaka Zagreba.




– Radi se o pozivnom turniru na kojeg je doći stvar prestiža. Iako smo osvojili dva druga mjesta, rezultat nam nije bio u fokusu. U starijoj kategoriji smo pobijedili sve osim posljednje utakmice, s time da nam se naš najbolji igrač Marko Sudinja ozlijedio i nije igrao zadnju utakmicu. Vjerujem da bismo s njime bili puno bliže pobjedi. U mlađoj kategoriji također nismo bili kompletni zbog nekih drugih razloga, no na zadnju utakmicu nam je stigao Lovre Kraljević. Najsretniji smo zbog pobjede nad Zagrebom i to još k tome u njihovoj dvorani. To je momčad od koje smo redovito gubili, no sada smo ih pobijedili što je važno za samopouzdanje i putokaz da smo na pravom putu te da postajemo respektabilan klub – kazao je predsjednik Zadra 2013 Frane Kardum te zahvalio ZRS-u i njihovom glavnom tajniku Kazimiru Ilijašu na pozivu, ustvrdivši kako je »organizacija bila na visokoj razini«.


Odlična je ovo uvertira za obje momčadi Zadra za završnicu Prvenstva Hrvatske na koje će najvjerojatnije stići kao prvaci Dalmacije u obje generacije.


Momčadi Zadra 2013


2008. godište: Bartol Duvnjak, Ivan Pustahija, Maksim Vrkić, Mata Miočić, Pavle Marčina, Vice Lušić, Niko Šegarić, Noa Škifić, Ivano Parić, Luka Rogić, Marko Sudinja, Lovre Duvnjak.


2010. godište: Ivan Brtan, Duje Škulić, Ivan Harapin,Lovre Kraljević, Dominik Antišin, Domagoj Kardum, Stipe Grubešić, Mauro Dundović, Jure Kadija, Ivan Višić, Adrian Kardum, Karlo Šiljeg.