Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Zadrani u Europi

Dva gola i veliki povratak obilježili zadarske nogometaše diljem Starog kontinenta

Autor: Alen Plahinek

07.11.2023. 15:50
Dva gola i veliki povratak obilježili zadarske nogometaše diljem Starog kontinenta

Foto: Isosport/MB Media/Getty Images



Prvi poraz upisao je Dominik Livaković u dresu Fenerbahčea. Osim što je upisao prvi poraz, prvi puta je morao čak tri puta vaditi loptu iz svoje mreže. Porazom 3:2 od Trabzonspora na svojem terenu Fenerbahče je završilo svoju seriju od 19 uzastopnih pobjeda. Zanimljivo je kako je Fenerbahče unatoč prvom kiksu u sezoni, odmah pao na drugo mjesto u poretku. Prvi je sada Galatasaray, dok je Trabzonspor sada četvrti.


Osim Fenerbahčea kiksao je i Real Madrid Luke Modrića. »Kraljevski klub« odigrao je 0:0 protiv Raya Vallecana na Santiago Bernabeu. Zadarski nogometni čarobnjak odigrao je 69 minuta te ujedno i bio kapetan momčadi. Koliko je Modrić voljen u Madridu govori i veliki pljesak preko 70 tisuća domaćih navijača kada je napuštao igru.


Veliki povratak


Nakon malo više od pet mjeseci na zelene travnjake vratio se Stipe Perice, Zadranin u dresu Standard Liegea. Dobio je skromnih četiri minute u remiju protiv KV Mechelena 1:1. Standard Liege trenutačno je osma momčad belgijske Jupiler pro lige.




Herdi Prenga odigrao je cijeli susret i zabio gol u velikoj 4:0 gostujućoj pobjedi RFS-a kod Super Nove u 35. kolu latvijskog prvenstva. Prenga je započeo golijadu svojeg kluba u 15. minuti, koji je i dalje drugi sa samo bodom zaostatka iza Rige FC, a do kraja prvenstva ostalo je još jedno kolo. Isto tako gol je postigao i Karlo Butić u 35 minuta provedenih na terenu. Zadraninu u dresu FeralpiSala bio je ovo prvi pogodak ove sezone. FeralpiSalo je odigrao 1:1 protiv Cosenze u Seriji B te ostao na posljednjem mjestu.


Istu minutažu kao i Butić dobio je Ivan Prtajin u Wehenu. Njemački drugoligaš upisao je treću pobjedu zaredom i došao na osmo mjesto lige. Wehen je, zanimljivo, srušio do tada drugoplasiranu Fortunu Düsseldorf s 3:1 u gostima. Do pobjede je došao i Rio Ave Renata Pantalona koji je odigrao samo jednu minutu u utakmici protiv Boaviste.


Hrvatski reprezentativac Martin Erlić prosjedio je na klupi utakmicu svojeg Sassuola protiv Spezie u šesnaestini finala talijanskog Kupa. Sassuolo je prošao, no tek nakon izvođenja kaznenih udaraca.


Brojni porazi


Bravo Jakova Gurlice i Rogaška Vice Baždarića u slovenskoj ligi nisu se dobro proveli. Obje momčadi izgubile su na domaćem terenu, Bravo od Radomlja 2:0, a Rogaška od Kopra 1:0. Obojica Zadrana susrete su gledali s klupe. Frane Čirjak i Novi Pazar nisu uspjeli nastaviti odličan niz protiv »velikih« imena srpske Super lige. Partizan je u Novom Pazaru slavio s 1:0, a Čirjak je odigrao 32 minute. Ivan Santini odigrao je 15 minuta u porazu Züricha na domaćem terenu od Servettea 2:0, Frane Ikić igrao je cijeli susret u porazu Buxoroa, a Lovre Knežević 57 minuta u porazu Etara.