ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kaže da je ozbiljan...

Bivši direktor Nokije želi kupiti milanski Inter. Kupnja Manchester Uniteda mu nije uspjela

Autor: Portal Novilist.hr

06.11.2023. 22:50
Bivši direktor Nokije želi kupiti milanski Inter. Kupnja Manchester Uniteda mu nije uspjela

Foto: Foto REUTERS

Zilliacus je bivši izvršni direktor Nokije koji kaže da je svoje bogatstvo izgradio u azijskom tehnološkom sektoru. Živi u Singapuru gdje je 1998. osnovao investicijski fond specijaliziran za nove tehnologije Mobile FutureWorks (MFW)



Finac Thomas Zilliacus, koji je inače prilično nepoznat široj javnosti te htio kupiti i Manchester United, sada je zainteresiran za milanski Inter, kazao je sam talijanskim medijima.


– Ozbiljan sam, ovaj tjedan ili najkasnije idući tjedan sadašnji vlasnik Intera dobit će adekvatnu ponudu za preuzimanje kluba – rekao je u intervjuu objavljenom na stranici dnevnika La Repubblica.


Zilliacus tvrdi da je zahvaljujući “različitim ulagačima, malim i velikim, obiteljima i institucionalnim ulagačima” čija imena i nacionalnosti nije želio otkriti, prikupio 2.5 milijardi eura za kupnju milanskog Intera, lidera talijanskog prvenstva i finalista posljednje Lige prvaka. Ponudu će, objašnjava, dati “tvrtka XXICenturyCapital koja ima sjedište u Singapuru i koja je zainteresirana za nogomet i modu”.




Zilliacus je bivši izvršni direktor Nokije koji kaže da je svoje bogatstvo izgradio u azijskom tehnološkom sektoru. Živi u Singapuru gdje je 1998. osnovao investicijski fond specijaliziran za nove tehnologije Mobile FutureWorks (MFW).


Njegova ponuda za kupnju Manchester Uniteda bila je neuspješna. Osnivač petrokemijskog diva INEOS, britanski milijarder Jim Ratcliffe, sprema se preuzeti 25 posto udjela u engleskom klubu za oko 1.7 milijardi eura.