Srijeda, 3. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Finalna serija

Drežnjak: 'Uz ovakvu igru smo bolja momčad'

Autor: Andrija Dešpoja

28.05.2024. 08:15
Drežnjak: 'Uz ovakvu igru smo bolja momčad'

Foto: Mate Komina



Finalna serija doigravanja za košarkaškog prvaka Hrvatske nije se ni nakon dvaju uvodnih zadarskih okršaja pomakla s mrtve točke. Pred odlazak na Gripe gdje će se sigurno odigrati novi set od dvije utakmice, u srijedu i petak, i Zadar i Split nose po jednu pobjedu spremljenu u džep, a svakako su malo sretniji s tim ishodom košarkaši Slavena Rimca koji mogu na svom parketu zgotoviti priču i popeti se na tron na kojem se nisu našli sad već predugu 21 godinu. Međutim, nešto će se na Gripama pitati i aktualne prvake koji su u drugoj utakmici podsjetili na dominaciju koju su prezentirali tijekom osam mjeseci osnovnog dijela sezone i time poništili gorčinu koju su ostavili u ustima svojih vjernih navijača nakon lošeg izdanja u premijernoj utakmici u petak.



Pozitivan šamar


Nedjelja je donijela svitanje u svlačionici Zadra, vratilo se starim pobjedničkim navikama i ako je suditi po dojmu kojeg su ostavili nakon tih drugih 40 minuta finala u Splitu će se voditi još žešća bitka između dvaju dalmatinskih rivala i bit će jako zanimljivo vidjeti koja je momčad izvukla veću korist iz „miroljubivih“ 1-1 nakon prve etape na Višnjiku. A „play-off“ kao uvijek posebna je priča i u njemu je nekako najvažnije ono što se dogodilo zadnje, u ovom slučaju to je bila nadmoć igrača Danijela Jusupa koji su vratili izgubljeno samopouzdanje na najbolji mogući način, deklasiravši svog protivnika, ne dopuštajući mu od početka da se nametne kao što se zbilo u prvom dvoboju. Od prve do posljednje minute Zadrani su bili odlučni, agresivni, energični i konkretniji, dok je Split izgledao poput Zadra u prvoj utakmici. Pozitivan naboj mogao se primjetiti na gotovo svim domaćim akterima, posebno se iz blata prve utakmice izvukao Luka Božić koji je podsjetio s 24 koša, osam skokova i šest asistencija i samo dvije izgubljene lopte na svoje mnoge ovosezonske MVP partije, a uz Bjelovarca je rame uz rame stajao Karlo Žganec koji je isporučio 20 koševa, gađajući za tri četiri od šest. Odlične nastupe upisali su i kapetan Marko Ramljak koji je dodao 14 ubačaja, uz pet skokova i pet asistencija dok je poker Jusupovih vedeta zaokružio Dario Drežnjak s učinkom od 12 poena i osam skokova. Priznao je reprezentativac Hrvatske da je trebalo istrpjeti bol iz prve utakmice kako bi se izrodila igra koja je u drugih 40 minuta finala pokazala zašto je Zadar od početka sezone držao vrh poretka u Premijer ligi.




– U prvoj utakmici smo ušli nekako lagano, previše samouvjereni da ćemo osvojiti lako naslov, i pokazalo se da ne možemo bez ovakve igre koju smo pokazali u ovoj drugoj utakmici. Taj poraz nam je došao kao “pozitivni šamar“, pokazalo se da nećemo lako proći Split u ovoj seriji i da moramo igrati kao što smo igrali većim dijelom sezone, agresivno. Bilo je nedopustivo što su oni bili  dominantni na našem terenu, a sada smo popravili dojam i mislim da smo uz ovakvu igru bolja momčad te moramo nastaviti tako i u nastavku serije – istaknuo je Drežnjak koji je potvrdio obranu ključnom ako se misli do naslova prvaka.



Obrana ključna


– Presudila je svakako naša pojačana agresivnost koje nije bilo u ovakvom obimu u prvoj utakmici. Tada su nam previše lopti pokupili pod našim košem, ponavljali su svoje napade i time imali veće šanse za poentiranjem. Kod nas je poznato da sve kreće od obrane i zagrađivanja reketa, a iz toga onda vučemo kontranapade i stižemo do laganih poena. Ključ je u agresivnosti i skoku i to će vrijediti za naredne utakmice u Splitu – poentirao je krilni centar Jusupove momčadi, a u suprotnom taboru nije bilo mjesta velikom razočarenju visokim porazom u drugoj utakmici, kao što nije bilo ni pretjerane euforije nakon „breaka“ pospremljenog u džep poslije uvodnog okršaja u petak.


– Čestitke Zadru, bio je bolji, čvršći, 1-1 je, serija seli u Split i sigurno je da ćemo dati sve od sebe da se više ne vraćamo na Višnjik. Zadar je napravio iskorak što se tiče fizike, a mi nismo odgovorili kao u prvoj utakmici i to je na kraju odlučilo pobjednika -kazao je 22-godišnji Riječanin u dresu Splita Vito Kučić koji je u drugoj utakmici ubacio deset poena za gostujuću momčad.