Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Olimpijski pretkvalifikacijski turnir

Drežnjak među putnicima za Istanbul

Autor: Paulo Sarić

11.08.2023. 14:31
Drežnjak među putnicima za Istanbul

Foto: FIBA



Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Josip Sesar odabrao je 12 igrača koji će predstavljati Hrvatsku na olimpijskom pretkvalifikacijskom turniru u Istanbulu koji počinje u nedjelju. Svoje mjesto među dvanaestoricom sokola pronašao je i košarkaš Zadra Dario Drežnjak koji će se za minute u visokoj liniji boriti s kapetanom hrvatske reprezentacije i košarkašem Golden State Warriorsa Dariom Šarićem, centrom Los Angeles Clippersa Ivicom Zupcem, mladim Rokom Prkačinom i novim igračem Splita Krešimirom Ljubičićem.


Popis reprezentativaca: Jaleen Smith, Borna Kapusta, Goran Filipović, Toni Perković, Roko Badžim, Mateo Drežnjak, Mario Hezonja, Dario Šarić, Dario Drežnjak, Roko Prkačin, Ivica Zubac i Krešimir Ljubičić.


Izbornik: Josip Sesar.




Pomoćni treneri: Ivan Perinčić i Ivan Tomas.


Hrvatska prvu utakmicu skupine D igra u nedjelju s početkom u 14.15 sati protiv Belgije koju s klupe vodi trofejni zadarski stručnjak i nesuđeni izbornik Dario Gjergja, u ponedjeljak (19 sati) okršaj sa Švedskom, dok će u srijedu na rasporedu posljednji dvoboju u skupini protiv Nizozemske (16 sati). Prve dvije momčadi iz svake skupine prolaze u polufinale, a samo će pobjednik turnira ostvariti plasman na posljednji kvalifikacijski turnir na kojem će se dijeliti karta za Pariz.