Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

TAEKWONDO

Donatu 17 medalja na natjecanjima u Zagrebu

Autor: Andrija Dešpoja

18.05.2023. 15:44
Donatu 17 medalja na natjecanjima u Zagrebu

Foto: TAEKWONDO KLUB ZADAR



Taekwondo klub Donat je s 23 natjecatelja nastupio na dva natjecanja u Zagrebu, na 20. Susedgrad Sokol pokalu te na 4. Infodom para taekwando Openu. Pritom su Zadrani osvojili ukupno 17 odličja, šest zlata, četiri srebra i sedam bronci. Dominik Šarić i Lucija Horvat okitili su se zlatom u svojim kategorijama. Šarić je nadmoćno slavio u seniorskoj konkurenciji u kategoriji do 80 kg i nastavio neporaženost koja ga prati cijelu sezonu, a priliku za krunu svoga rada imat će na skorašnjem Prvenstvu Hrvatske.


Lucija Horvat je bila zlatna u kategoriji kick. Sa srebrom oko vrata sa Susedgradskog turnira u Zadar su se vratili Luis Čakarun (kadetska konkurencija do 57 kg), Elena Babin (mlađi kadeti, – 41 kg), Vid Horvat (kid, – 24 kg), brončano odličje su zaslužili Roza Parać (mlađi kadeti, – 41 kg), Gabrijel Plavčić (kid, – 37 kg), Laura Fain (kid, do 33 kg), Lara Stulić (mlađi kadeti, – 32 kg), Duje Peša (kid, – 37 kg), Vigo Božajić (kick) i Marlen Živković (kick).


Na natjecanju u para taekwandou, koje je organizirao Taekwondo klub osoba s invaliditetom Kukkiwon, Mateo Škara je osvojio dva zlatna odličja, u formi pojedinačno i u paru s Diorom Alli. Škara je ovim rezultatom zaslužio i odlazak na svjetsku smotru u meksičkom Veracruzu, a prvo mjesto je od Zadrana zaslužio je i Josip Bubičić, dok je Jure Milin osvojio srebrnu medalju.


Foto: TAEKWONDO KLUB ZADAR