Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Druga liga kuglačica

Donat u boljem izdanju nego lani

Autor: Šime Ćurko

12.04.2024. 10:21
Donat u boljem izdanju nego lani

Foto: Luka Jeličić



Kuglačice Donata završile su sezonu u Drugoj ligi Jug na osmom mjestu u konkurenciji deset ekipa. To je nešto bolji rezultat u odnosu na prethodne sezone, no ekipa se ipak nije uspjela puno odmaknuti sa začelja.


– Sezona je bila solidna, a bila bi i bolja da nismo imale problema s ozljedama. Poneki bod možda ne bi popravio plasman, ali bi dojam bio bolji – kaže Vanja Bobanović, trenerica i igračica Donata. U sezoni je za ekipu nastupilo deset igračica.


– Ima nas koje igramo godinama, a povremeno nam se pridruži netko od mlađih djevojaka. Nedostaje nam mlađih igračica kako bismo se u kombinaciji mladosti i iskustva bolje nosili u dvobojima s ekipama iz gornjeg doma.




Prvo ime Donata je Franka Humbolt, koja je s prosječnih 536.42 drva sedma igračica lige.


– Volimo kuglanje, treniramo s guštom i igramo iz ljubavi prema ovom sportu. Nadamo se ostati na okupu i sljedeće sezone i ako nas zaobiđu ozljede sigurno će i plasman biti bolji – zaključila je Bobanović.


Premda je Druga liga završila, Zadranke su još na okupu, budući da ih u subotu 20. travnja očekuje domaći nastup u osmini finala Hrvatskog kupa protiv Splita, koji je ove sezone u Superligi osvojio sedmo mjesto.


Za Donat ove sezone nastupaju: Sanja Zubčić, Žaklina Jelača, Vanja Bobanović, Grozdana Surać, Franka Humbolt, Ivana Vidaković, Lijana Cvijetović, Paula Čačić, Nives Grabovac, Natali Weitzer-Butić.