Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Domeniko Kresoja

Vjerujem da ćemo se sljedeće sezone vratiti u Prvu ligu

Autor: Juraj Vunjak

11.04.2024. 09:52
Vjerujem da ćemo se sljedeće sezone vratiti u Prvu ligu

Foto: Mate Komina



Odbojkašice Zadra u posljednjem kolu Prve lige izgubile su od Zagreba na Višnjiku s 3:1 i sezonu završile na posljednjem mjestu, s poražavajućim omjerom od jedne pobjede (Drenova) i 21 poraza te će iduće godine igrati u Prvoj B ligi- jug, koja je treći rang. Domeniko Kresoja, trener Zadranki, kazao je kako, budući da se ekipa sastoji većinom od kadetkinja, rezultatskog imperativa nije bilo te je razvoj igračica bio prioritet.


– U klubu su većinom kadetkinje, koje su znatno mlađe od protivnica. Nismo postavljali nerealne ciljeve, ukupni rezultat u sezoni nije bio prioritet. Cilj je bio razvoj i napredak u igri, što smo i postigli zbog čega sam posebno zadovoljan – kazao je Kresoja i objasnio problem nedostatka seniorki.


– Nismo klub koji plaća igračice, i to je glavni razlog zašto ne možemo privući nove odbojkašice. Tu treba i dodati činjenicu kako Zadar nije grad s puno različitih fakulteta i djevojke odlazi u veća središta, poput Zagreba ili Splita u potrazi za studijem i poslovnim prilikama. Znalo nam se dogoditi da nam pomognu starije odbojkašice iz drugih gradova, koje dođu ovdje studirati, ali one su ipak tu samo privremeno.




Za vrijeme sezonske stanke Zadranke su igrale prijateljsku utakmicu protiv Trogira, koji je jedan od najboljih klubova u nižem rangu. Zadranke su uvjerljivo pobijedile, što govori o njihovim mogućnostima u ligi u kojoj će se natjecati od jeseni.


– Utakmica protiv Trogira pokazala je kvalitetu naših igračica. Već smo u ovoj sezoni skoro došli do pobjeda protiv Velike Gorice i Zagreba, gdje je smo tijesno poraženi i to je najbolji pokazatelj ostvarenog napretka. Siguran sam da u Prvoj B ligi možemo konkurirati za prvo mjesto i da ćemo se već dogodine vratiti u Prvu ligu. Važno je i nadodati kako su naše kadetkinje u juniorskom prvenstvu Dalmacije bile četvrte, a lako su mogle i do trećeg mjesta, što kazuje o njihovoj kvaliteti.


Kresoja ističe kako je za klub trenutačno najbitnije da djevojke ostanu zajedno, te je pozvao sve zainteresirane seniorke koje se žele pridružiti treninzima.


– Za pravi rezultat sljedeće sezone najvažnije je da nam ostanu igračice s kojima smo igrali Prvu ligu. Većina njih je obećala da će nastaviti igrati u klubu, što me veseli jer možemo nastaviti s dobrim razvojnim programom. Želio bih pozvati sve zainteresirane da se pridruže našem klubu. Mi smo primarno klub čiji je fokus trening zadarske mladeži, ali i seniorke iz drugih gradova su dobrodošle ako žele sudjelovati na odbojkaškim treninzima i utakmicama. Okrećemo se kadetskom prvenstvu gdje možemo ponijeti naše iskustvo iz seniorskih natjecanja u korist ostvarenja odličnih rezultata – zaključio je Kresoja.