ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

UNITED CUP

Đoković u debiju odveo Srbiju do pobjede nad Kinom

Autor: Hina

31.12.2023. 19:50
Đoković u debiju odveo Srbiju do pobjede nad Kinom

Foto: Reuters



Novak Đoković je u svom debiju na United Cupu opravdao ulogu vođe reprezentacije Srbije te ju odveo do pobjede 2-1 protiv Kine u susretu skupine E na United Cupu, koji je u nedjelju odigran u Perthu.


Prvi tenisač svijeta je u pojedinačnom dvoboju nadigrao Zhizhena Zhanga (ATP – 58.) sa 6-3, 6-2, potom je Qinwen Zheng (WTA – 15.) sa 6-4, 6-2 svladala Olgu Danilović (WTA – 119.), da bi u mješovitom paru srpska kombinacija bila bolja sa 6-4, 1-6, 10-6.


Srbiji je za plasman u četvrtfinale potrebna pobjeda nad Češkom, a taj je dvoboj na rasporedu u utorak, dok Kina ima izglede za plasman i kao najbolja drugoplasirana reprezentacija iz tri skupine kojima je domaćin Perth, jer je u prvom nastupu svladala Češku s maksimalnih 3-0.




U preostalim susretima odigranim u nedjelju, američka reprezentacija je u skupini C u Perthu preokretom došla do pobjede nad Velikom Britanijom od 2-1, dok je u skupini B u Sydneyju Kanada s 2-1 svladala Čile.


Američka reprezentacija brani naslov osvojen na prvom izdanju ovog natjecanja, a za osvajanje prvog mjesta u skupini i plasman u četvrtfinale trebat će pobjedu protiv Australije, koja plasman u nokaut fazu može osigurati samo ako u spomenutom dvoboju slavi s maksimalnih 3-0.


U ponedjeljak će prvi meč na turniru odigrati reprezentacija Hrvatske koja je prvi nositelj u skupini F u Sydneyju. Susret Hrvatska – Norveška će po srednjoeuropskom vremenu započeti 30 minuta nakon ulaska u novu kalendarsku godinu, a započet će ga Donna Vekić (WTA – 23.) koja je izrazita favoritkinja u dvoboju protiv 24-godišnje Malene Helgo, 539. igračice na pojedinačnoj WTA ljestvici. Nakon toga će na teren Borna Ćorić (ATP – 37.) čiji je suparnik Casper Ruud (ATP – 11.). Za dvoboj mješovitih parova s hrvatske strane su prijavljeni Donna Vekić i Ivan Dodig, a s norveške Ulrikke Eikeri i Casper Ruud.


U prvom dvoboju ove skupine Nizozemska je s 2-1 bila bolja od Norveške te bi Hrvatska pobjedom napravila korak prema plasmanu u četvrtfinale.


Na prošlogodišnjem, prvom izdanju United Cupa, kad su u svakom susretu odigrana četiri pojedinačna dvoboja i jedan mješovitih parova, Hrvatska je u prvom dijelu nokaut faze poražena od Grčke s 3-2.