Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

ATP Monte Carlo

Dodig i Krajicek stigli do pete zajedničke titule!

Autor: Alen Plahinek

16.04.2023. 14:02
Dodig i Krajicek stigli do pete zajedničke titule!

Foto: Getty Images



Na savršen način otvoren je finalni dan ATP Mastersa u Monte Carlu. Pobjedu u konkurenciji parova uz puno nervoze i neizvjesnosti, odnijeli su Ivan Dodig i Austin Krajicek u vrhunskom finalu kojem je u konačnici odlučila jedna lopta jer su oba para imala po nekoliko meč lopti. Poraženom paru Arneodo i Weissborn za utjehu može ostati da im je današnje finale najbolji rezultat u karijeri, a u ovaj su turnir ušli s pozivnicom organizatora te do finala su srušili neke od najboljih parova svijeta. Završiilo je ukupno 6:0, 4:6 i 14:12 za hrvatsko – američku kombinaciju.


Kroz prvi su set Dodig i Krajicek prohujali poput brzog vlaka te praktički bez puštene trunke znoja sa 6:0 za samo 23 minute igre uzeli vodstvo. Koliko su dominantni Hrvat i Amerikanac bili u tom prvom setu, govori i podatak da su Arneodo i Weissborn uspijeli osvojiti tek osam poena u cijelom setu.


Drugi set bila je slična priča, no Arneodo i Weissborn počeli su pružati otpor i vidjelo se kako ovaj dvojac nije slučajno stigao u finale. Na kraju učinili su i break i to u pretposljednjem gameu drugog seta te su svojim servisom odveli meč u odlučujući set, odnosno super tie – break koji se igra do 10, uz napomenu da mora biti dva ili više razlike.




Oba para čvrsto su držala svoj servis, no u devetom poenu Arneodo i Weissborn rade break, ali ubrzo Krajicek fantastičnom bekend paralelom vraća stvari na početak. Prvu meč loptu imali su Dodig i Krajicek, no ovog puta Arneodo vrhunskom bekend paralelom vraća rezultatsku izjednačenost. Nakon toga razmijenjivale su se meč lopte ovisno o tome koji je par bio na servisu, no u 28. poenu, Arneodo popušta pod pritiskom i nakon promašenog provg servisa, promašuje i bekend paralelu te zaključuje meč.


Dodig i Krajicek tako su došli do svoje pete zajedničke titule, ujedno i druge ovogodišnje.


Sve ovo bila je odlična uvertira u finale pojedinačne konkurencije između Rusa Andreja Rubleva te Danca Holgera Runea.