Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

SUPERSPORT HNL

Dinamo uvjerljiv protiv Šibenika

Autor: Hina

14.05.2023. 21:17
Dinamo uvjerljiv protiv Šibenika

Foto: Nel Pavletić/Pixsell



U posljednjem susretu 34. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio Šibenik sa 4-0 dodatno otežavši borbu gostiju za prvoligaški spas. Golove za “modre” zabili su Bruno Petković (31), Luka Ivanušec (54), Martin Baturina (55) i Petar Bočkaj (69). Premda su Šibenčani dva puta svladali Dinamo na Šubićevcu u posljednja dva mjeseca, izbacivši pritom hrvatskog prvak iz Kupa, “Modri” su očekivano opravdali status favorita. Bila je to sedma Bišćanova utakmica na klupi Dinama pri čemu četvrta pobjeda uz tri remija, a zanimljiv je i podatak kako hrvatski prvak u posljednjih šest utakmica nije primio niti jedan gol.


S druge strane gosti su upisali treći poraz u nizu, te šesti u zadnjih sedam utakmica dodatno otežavši svoju poziciju. Srećom, po Šibenčane u ovom kolu je izgubila i Gorica, pa je njihov zaostatak ostao dva boda. Prvu priliku imali su gosti u 16. minuti. Amer Hiroš je pucao sa 14 metara, no njegov udarca je blokirao Robert Ljubičić. Dinamo u prvih pola sata nije pokazao previše, no iz prve prave prilike je poveo.


Josip Mišić je u 31. minuti sjajnom loptom pronašao Petkovića, koji je glavom prebacio istrčalog Lovru Rogića. Bio je to njegov 10. pogodak ove sezone u HNL-u. Do kraja poluvremen više nije bilo golova, no Dinamo je u prvih 10 minuta nastavka razriješio pitanje pobjednika. U 54. minuti je Luka Ivanušec s ruba kaznenog udarca pogodio za 2-0. Samo minutu kasnije bilo je 3-0. Dinamo je “ukrao” loptu na sredini terena i jurnuo u kontru. Ljubičić je sjajno povukao uposlivši Baturinu koji je bio siguran. Golijada se nastavila u 69. minuti kada je Bočkaj, tek što je ušao u igru, postigao četvrti gol Dinama. Baturina je dodavanjem preko zadnje linije uposlio Bočkaja koji je mirno pogodio suprotni kut. Vrlo blizu golu bio je i Moharrami u 86. minuti, no uzdrmao je gredu.


Rijeka poražena




U prvom nedjeljnom susretu Varaždin je pobijedio Rijeku sa 2-0 osvojivši važna tri boda u borbi za plasman u Europu. Golove za pobjedu domaćina zabili su Niko Domjanić (47) i Tonio Teklić (58). Varaždinci su se ovom pobjedom približili na samo bod zaostatka Osijeku koji se nalazi na četvrtom mjestu, posljednjem koje garantira igranje u pretkolima UEFA-ine Konferencijske lige iduće sezone. Isti broj bodova kao Varaždin ima Istra 1961. Domaćin je prvi put ozbiljnije zaprijetio u 20. minuti kada je Fran Brodić pobjegao po desnoj strani i ubacio u kazneni prostor, međutim gostujuća obrana je očistila loptu. Brodić je u glavnoj ulozi bio i u 30. minuti, sjajno je opalio sa 20-tak metara, no Nediljko Labrović je odlično reagirao. U 40. minuti odlično je pucao i Niko Janković, međutim domaći vratar Oliver Zelenika je skrenuo loptu u gredu.


Domaćin je poveo u 47. minuti. Tek što je ušao u igru, Jozo Stanić je ubacio s desne strane, a Niko Domjanića glavom matirao Labrovića. U 57. minuti Varaždinci su povećali prednost. Marin Pilj je sjajno probio suparničku obranu ubacivši pred vrata gdje je Tonio Teklić fantastično u padu, volejem pogodio za 2-0. Najbolju priliku za povratak u meč Rijeka je imala u 87. minuti, no Matija Frigan je pucao preko gola.


“Modri” vode na ljestvici s nedostižnih 75 bodova. Hajduk ima 65, Rijeka 48, Osijek 46, a Varaždin i Istra 1961 po 45 bodova. Zadnja dva mjesta drže Gorica sa 29 i Šibenik sa 27 bodova.