Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

odličan nastup zadranina

Deset golova Klarice za pobjedu Zagreba protiv moćnog PSG-a

Autor: Alen Plahinek

29.02.2024. 20:29
Deset golova Klarice za pobjedu Zagreba protiv moćnog PSG-a

Foto: Luka Stanzl/Pixsell



Rukometnu predstavu vrijednu gledanja reprize u neograničenim količinama priuštili su večeras rukometaši Zagreba i PSG-a. Završilo je 28:26 za Zagreb koji je odigrao još jednu apsolutno fantastičnu utakmicu i suparniku u osmini finala jasno naznačio da misli jako ozbiljno. Prvo ime susreta bio je Zadranin Luka Lovre Klarica koji je vukao Zagreb cijelu utakmicu koju je završio s čak deset pogodaka.


Uistinu odlično prvo poluvrijeme igralo se u zagrebačkoj Areni u kojoj su gosti bili ti koji su u početku vodili, a domaćini stizali. Mijenjalo se vodstvo nekoliko puta, no kada su Zagrebaši dvama pogocima Srne otišli na plus dva (10:8), a onda se na to i nadovezao vratar Mandić s gađanjem grede od gola do gola, trener Parižana Raul Gonzalez pod hitno je u 22. minuti zvao minutu odmora.


Išla je tada Gonzalezu “pjena na usta” od ljutine, no očito je bilo da je pokrenuo svoje igrače koji su u svega 48 sekundi od predaha poravnali rezultat.


Klaričina simultanka




Preuzeo je napadačke konce u svoje ruke tada Zadranin Luka Lovre Klarica i varkama tijelom, svojim dugim koracima te torpedom u lijevoj ruci držao Zagrebaše u igri. Posebno se mora istaknuti izrazito pokretljiva 6-0 obrana u kojoj francuski pivoti praktički nisu mogli doći do lopte, a i rijetkost je bila da vanjski šuteri imaju “čisti udarac”.


Ušao je početkom drugog dijela Nikola Karabatić i svojom klasom u prvih “mah” radio razliku na terenu. Vodili su Francuzi dva razlike praktički od 31. minute, no u 36. Klarica vraća stvari na početak.


Tri vezana pogotka upisao je Kos, jednog Klarica i Zagrebaši su u 45. minuti imali dva razlike, spustio je Syprzak na 22:21, a onda se ukazao Mandić s dvije vezane obrane i zadržao Zagreb u prednosti, jer su u napadu Zagrebaši promašili dva sedmerca.


Prepuna dvorana


“Izmuzao” je Klarica dvije minute Parižana, no Zagrebaši nisu dobro reagirali. Na vrata PSG-a tada je stao Andreas Palicka i povezao tri obrane te preokrenuo susret. Francuska je momčad napadački počela zabijati i zaostatak od dva pogotka preokrenula na dva prednosti.


Četiri i pol minute do kraja zabio je Faljić za 26:27, a onda je prepuna Arena Zagreb eksplodirala. Prvo je Dibirov presjekao loptu, bacio od gola do gola na praznu mrežu za izjednačenje, zatim je Mandić upisao novu obranu, Čupić zabio sa sedmerca, a onda Klarica “cenerom” stavio točku na “i”.


Odlični nastupi ove sezone Zagreba ponovno su vratili ljude na rukomet i očito je da Hrvati više ne žive rukomet samo dva tjedna. Najbolji pokazatelj je jučerašnja dupkom punom Arena Zagreb, odnosno 15 tisuća navijača. Ostao je još jedan susret u skupini kojeg Zagreb igra u srijedu u gostima kod Kiela.