Utorak, 14. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

1. ŽNL

Derbi u Pakoštanima za ostanak pri vrhu

Autor: Alen Plahinek

02.12.2023. 10:52
Derbi u Pakoštanima za ostanak pri vrhu

Foto: NK Dragovoljac



Posljednji nogometni ispiti su pred nogometašima županijske elite. Jesenki prvak gotovo da je i odlučen, no prije potpunih zaključaka valja pričekati i posljednjih 90 minuta u 2023. godini. Sabunjar vodi na tablici i u »mirnoj je luci«, a u posljednjem jesenskom kolu odlaze na gostovanje u Crno kod Dalmatinca. Ovo će ujedno biti i jedini subotnji susret, a počinje u 13:30.


U nedjelju od 13:30 igraju svi ostali. Prvi pratitelji Sabunjara Bibinjci, nakon pobjede u zaostaloj utakmici protiv Zlatne luke, posljednje minute o ovoj kalendarskoj godini odigrat će na svojem terenu s pretposljednjom Polačom.


– Pred nama je zadnja utakmica ove polusezone idemo odraditi punim gasom i pobjedom otići na odmor. Znamo da će teren biti težak za igru, ali zanimaju nas samo tri boda i moramo ih ostvariti kako god znamo. Ovin putem pozivam navijače da nas podrže u što većem broju – kaže Roko Delija, igrač Bibinja.




Derbi posljednjeg, 13. kola, prije zimskog raspusta igrat će se u Pakoštanima, gdje trećeplasirani domaćini ugošćuju četvrti Hajduk iz Pridrage. Obje momčadi igraju sjajan nogomet, u pozitivnom su rezultatskom nizu, tako da bi to trebala biti poslastica za gledatelje. Ulog u ovom susretu je više nego velik jer će pobjednici osigurati minimalno treće mjesto prije proljetnog dijela sezone.


Galovac za kraj povratničke polusezone u elitnom županijskom nogometnom razredu, kojem ga nije bilo više od 10 godina, ugostit će Zlatnu luku, dok će Dragovoljac u svojem Poličniku dočekati Škabrnju ‘91, također susret u kojeg će mnoge oči biti uprte. Radi se o osmoj i devetoj momčadi na ljestvici, a razlika je dva boda, stoga su ulog i eventualni dobitak veliki i važni. Jedina zapreka kvalitetnom nogometu mogu biti travnjaci koji su već »načeti« obilnim kišama. Utakmica Nove zore i Velebita je odgođena za utorak.


Raspored 13. kola, subota (13:30 sati): Dalmatinac – Sabunjar. Nedjelja (13:30): Zemunik – Abeceda ZDC, Bibinje – Polača, Pakoštane – Hajduk, Galovac – Zlatna luka, Dragovoljac -Škabrnja. Utorak 5. prosinca (18 sati): Nova zora – Velebit.