ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

SP u Kataru

Dejan Lovren bio je strahovito inspiriran na presici u Dohi: "Moja osnovna misao je - želim ovo osvojiti!"

Autor: Portal Novi list

20.11.2022. 08:58
Dejan Lovren bio je strahovito inspiriran na presici u Dohi:

Foto: Dejan Lovren/Foto PIXSELL

Sa svjetskim prvenstvima je kao s djecom, prvo, drugo, treće... Svaki put si sretan kada si tu! - tvrdi kapetan Zenita



RIJEKA Nedjeljnu presicu hrvatske reprezentacije u Dohi otvorio je Dejan Lovren. Kapetanu Zenita ovo je treće Svjetsko prvenstvo u karijeri.


– Sa svjetskim prvenstvima je kao s djecom, prvo, drugo, treće… Svaki put si sretan kada si tu! Velika mi je čast što sam to uspio napraviti. Da mi je netko dok sam bio mali rekao da ću biti na tri Svjetska prvenstva ne bih mu vjerovao. Moja prva utakmica 2009. godine bila je protiv Katra, je li to neki znak nemam pojma, vidjet ćemo – rekao je Lovren, koji će na stoperskoj poziciji imati veliku konkurenciju.


– Mislim da je to savršena pozicija za izbornika, ima pet kvalitetnih stopera, svaki može u prvih 11, na njemu je odluka. Mi smo tu borimo se i dajemo sve od sebe. Izbornik će odlučiti. Nikada do sada nismo imali ovakvu kvalitetu. Možemo biti sretni. Kako se osjećam u odnosu na 2018.? Bio sam mlađi i ljepši, Sada je par bora više. Definitivno je velika razlika u odnosu na 2018. kada sam došao nakon finala LP s negativnim emocijama, ali sam došao pun elana i želja napraviti nešto s Hrvatskom. I dalje to imam, volja je tu. Smatram da i ostali dečki to imaju. Prednost je što sam sada iskusniji, znam što mi treba i na treninzima i na utakmicama. To što je četiri godine prošlo je s jedne strane dobro i loše. Kako bilo, dokle god je želja u meni davat ću maksimum.




Lovrenov dobar prijatelj Mo Salah je s reprezentacijom Egipta pobijedio Maroko, prvog suparnika Hrvatske u Kataru.


– Ne, nisam pitao Salaha za savjet o Maroku, rekao je da će doći u Katar i da ćemo se vidjeti. Možda je sada kasno, vjerojatno će doći nakon tekme. Može li Hrvatska ovoga puta otići do kraja? Imamo sve što nam treba, samo to trebamo pokazati na terenu. Sviđa mi se ova kombinacija iskusnih veterana i mladih lavova, ali isto se puno toga treba poklopiti, svatko treba biti u najboljoj formi. Kada imaš vjeru u sebe i ekipu sve je moguće. Moja osnovna misao je: “Želim ovo osvojiti”. Ako smo došli tako blizu prošli put zašto sada ne bismo bili prvi. U nogometu je sve moguće, samo trebaš vjerovati. Kada sam s Liverpoolom izgubio finale Lige prvaka rekao sam da ju idući put želim osvojiti, pa smo u tome i uspjeli.


Stiglo ga je logično pitanje: Je li ovo vaše posljednje veliko natjecanje?


– Nastavit ću dok god vi sumnjate u mene. Koliko god sumnjate ja ću nastaviti. Koliko god me vi otpisivali ja ću samo dati jači gas – poručio je Lovren.