Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Veliki Suba

Danijel Subašić u suzama se oprostio od nogometa uz ovacije cijelog Poljuda

Autor: Portal ZL

28.05.2023. 18:54
Danijel Subašić u suzama se oprostio od nogometa uz ovacije cijelog Poljuda

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL



Danijel Subašić oprostio se od nogometa, impresivnu nogometnu karijeru zaključio je na ispunjenom Poljud, pred svojim ljudima, u svom Klubu. Kao kapetan Hajduka poveo je posljednju utakmicu u profesionalnoj karijeri. Dnijel Subašić (38) izašao je iz igre u 24. minuti utakmice posljednjeg kola Supersport HNL-a između Hajduka i Šibenika te tako otišao u igračku mirovinu. Odabrao je izaći u 24. minuti kako bi odao počast tragično poginulom prijatelju i bivšem igraču Zadra Hrvoju Čustiću koji je poginuo u 24. godini života.


Branio je Danijel je do 24. minute protiv Šibenika pa je onda izašao, s terena, simbolično, u sjećanje na svog velikog prijatelja i suigrača, nikad prežaljenog Hrvoja. Suba je Hrvoja uvijek nosio sa sobom, nikada ga nije zaboravio, uvijek ga je isticao, pa je tako i posljednju utakmicu svoje karijere posvetio njemu. Poljubio je stative i zaputio se prema klupi Hajduka. Skinuo je dres, ispod kojeg je majica s likom Hrvoja Čustića, koju je nosio puno puta u karijeru. Suigrači su mu napravili špalir, a s njima se pozdravio uz ovacije s tribina. Umjesto njega ušao je Ivan Lučić.





Neopisive emocije zavladale su na Poljudu u toj 24. minuti utakmice. Navijači Hajduka priuštili su Subašiću, istinskoj legendi Hajduka i hrvatskog nogometa oproštaj kakav zaslužuje. Ovo je drugi put da je Subašić bio dio Hajdukove momčadi. Prvi put je stigao na posudbu iz Zadra u ljeto 2008. godine, a kasnije je Hajduk otkupio njegov ugovor. Nakon toga Subašić je prešao u Monaco u siječnju 2012. godine, s kojim je osvojio naslov francuskog prvaka 2017. godine. Također je proglašen najboljim vratarom francuskog prvenstva iste godine.


– Velik si Suba. Hvala ti na svemu!, poručili su mu iz Hajduka.