Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

IZBORNIK VATRENIH

Danas rođendan slavi izbornik Zlatko Dalić, evo što su mu poručili iz HNS-a

Autor: R.H.

26.10.2023. 18:07
Danas rođendan slavi izbornik Zlatko Dalić, evo što su mu poručili iz HNS-a

Foto: Zlatko Dalić / Foto Mateo Levak



Danas 57. rođendan slavi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Čestitku najuspješnijem izborniku Vatrenih u povijesti uputili su iz HNS-a putem društvenih mreža.


Sretan rođendan želimo najuspješnijem izborniku u povijesti hrvatske reprezentacije, koji je Vatrene vodio do nezaboravnih trenutaka, svjetskog srebra i bronce te srebra u Ligi nacija, Zlatku Daliću! Želimo mu puno zdravlja, sreće i novih uspjeha na klupi Vatrenih!, napisali su iz HNS-a.





Dalić je rođen u Livnu 1966., a svoj nogometni put započeo je u matičnom Troglavu. Nakon završetka igračke karijere uplovio je u trenerske vode. Vodio je Varteks, Rijeku, Dinamo Tiranu, Slaven Belupo, Al-Faisaly, Al-Hilal i Al-Ain, da bi 2017. godine preuzeo Vatrene pred ključnu kvalifikacijsku utakmicu za SP protiv Ukrajine. I ostalo je povijest.


Hrvatsku je odveo na Mundijal u Rusiji, gdje su naši izabranici osvojili srebro. Zatim je s Vatrenima izborio osminu finala Europskog prvenstva 2021., a na SP-u u Katru se s osvojenom broncom ponovno popeo na svjetsko postolje. Ove godine je bio na korak da s Vatrenima pokori Ligu nacija, ali je u velikom finalu Španjolska bila bolja.