Utorak, 14. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

IZBORNIK

Dalić: Latvija nije mjerilo

Autor: Hina

09.09.2023. 14:13
Dalić: Latvija nije mjerilo

Foto: Reuters



Igrali smo disciplinirano od prve do zadnje minute, no Latvija nije mjerilo naše briljantne izvedbe, kazao je dan nakon pobjede nad Latvijom (5-0) u Rijeci izbornik Zlatko Dalić za web-site HNS-a.


Hrvatski izbornik Zlatko Dalić razgovarao je s predstavnicima medija dan nakon pobjede protiv Latvije, a prije puta na gostovanje kod Armenije.
“Igrali smo disciplinirano od prve do zadnje minute, no Latvija nije mjerilo naše briljantne izvedbe. Ipak, vesele nas ozbiljnost, efikasnost, raspoloženost, i moramo biti zadovoljni kako smo igrali, prije svega pristupom, ozbiljnošću i odgovornošću. Sada je pred nama teži suparnik.Ozbiljni su i odgovorni. Pobijedili su Wales 4-2, dugo su vodili kod Turske i kroz analizu ćemo naći konkretne stvari o njima. No, sve ovisi o nama, kako ćemo se postaviti u toj utakmici i kako ćemo odgovarati na zadatke. Armenija zaslužuje poštovanje, nismo ih očekivali u borbi za EP i bit će zahtjevan suparnik. Idemo korak po korak, a bude li rezultat kakav želimo, napravit ćemo veliki korak prema EP-u”.


U Rijeci nije bilo ozlijeđenih Matea Kovačića i Lovre Majera.




“Kovačić i Majer možda bi mogli nastupiti i protiv Latvije, no htjeli smo ih sačuvati. Bude li Mateo spreman, bit će u prvoj postavi, dok će Lovro biti među pričuvama. Perišić je pokazao veliku želju i fizičku superiornost, igrao je kao da je Svjetsko prvenstvo. Njegov je odnos uvijek takav, zato i traje ovako dugo, željan je igre. Pokazao je moć i brzinu i svaka mu čast na snazi, energiji i volji. Sosi nedostaje igre, utakmica i samopouzdanja, nadam se da će to dobiti u Ajaxu i da će se vratiti u prijašnju formu. On nam treba, ima fantastičan centaršut i pokretljivost. S njima smo imali i širinu i dubinu, to je bilo jako dobro”, kazao je Dalić, koji je nahvalio igru Brune Petkovića.


“Nama treba napadač koji postiže pogotke, koji je prisutan u šesnaestercu. Uz naš vezni red, rekao sam mu da nema potrebe dolaziti po loptu, nego da čeka svjež i odmoran pa potom napravi razliku. Mora još više dolaziti na centaršuteve, biti još uporniji i agresivniji. Dao je dva pogotka, a to od njega i očekujem, to mu je posao. Više uživa u asistenciji nego u pogotku, voli razigravati i to je lijepo, ali od njega se očekuju pogoci. Mora ovako nastaviti, bez kontinuiteta neće biti ono što svi mi želimo da bude”.


Dalić je zaključio konferenciju odgovor na činjenicu o izostanku težih utakmica do Europskog prvenstva.


“Neće biti veliki problem, ista smo reprezentacija već nekoliko godina, a izazova će igrači imati i u svojim klubovima. Svi će biti spremni, ali ne želim govoriti puno unaprijed. Zadnjih pet godina igramo samo jake utakmice protiv velikana, rijetko smo igrali protiv Malte i Cipra. Neprestano smo igrali teške utakmice, sada neka se prvo plasiramo, a onda ćemo razmišljati o pripremama”


Hrvatska kod Armenije igra u ponedjeljak.