Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zadrani u Europi

Butićeva dva gola za važna tri boda

Autor: Alen Plahinek

31.01.2024. 12:45
Butićeva dva gola za važna tri boda

Foto: SIMONE VENEZIA



Igrači FeralpiSala u posljednja dva kola upisali su trijumfe, a Zadranin Karlo Butić u subotu je odabrao dominaciju. Zabio je Butić dva gola u visokoj 5:1 pobjedi svoje momčadi nad Leccom. Zabio je Butić u 71. i 87. minuti susreta, a onda izašao u sudačkoj nadoknadi. Ovime je došao do trećeg i četvrtog gola ove sezone koji su bili itekako važni kako se FeralpiSalo polagano počne odmicati od posljednjeg mjesta. Maknuli su se s dna lige, a siguran ostanak u ligi im »visi« za četiri boda, a još je ostalo 16 utakmica do kraja.


Puno pobjeda


U nova slavlja svojih momčadi u ligaškim natjecanjima svih 90 minuta na terenu ugradili su Ivan Prtajin u Wehenu te Dominik Livaković u Fenerbahčeu. Momčad iz Wiesbadena s 3:1 bila je bolja od Herthe. Prvo ime susreta bio je Franko Kovačević, nekadašnji igrač Hajduka, koji je legendarnoj momčadi iz Berlina zabio dva gola. Wehen je ovom pobjedom preskočio Magdeburg i Elversberg te došao na 11. mjesto lige. S druge pak je strane, momčad iz Istanbula nastavila s pobjedama. Posljednji u nizu od »ruke« Fenerbahčea nastradao je Ankaragucu 2:1. Gosti iz glavnog grada poveli su u 14. minuti iz kaznenog udarca, no Cengiz Under u 20. i 32. minuti je okrenuo rezultat i riješio pitanje pobjednika. Fenerbahče je i dalje prvi na tablici sa 60 bodova koliko ima i njihov prvi pratitelj Galatasaray.





Svih 90 minuta među vratnicama proveo je i Lovre Rogić koji je sa svojim Sarajevom još uvijek u fazi priprema za nastavak lige. Oni su još u petak igrali protiv Rukha iz Lavova i svladali ga 2:0. Ligaška sezona u Premijer ligi BiH počinje sredinom veljače. Najbolji zadarski i hrvatski nogometaš u povijesti Luka Modrić s klupe je odgledao susret svojeg Real Madrida na gostovanju u Las Palmasu. Pobijedili su »Kraljevi« s 2:1 i ostali na bod manje od vodeće Girone, ali isto tako i na susretu manje od katalonske momčadi. Utakmicu je s klupe pogledao i Jakov Gurlica. Njegov Bravo je s 2:0 bio bolji od Rukha iz Lavova u pripremnom susretu za nastavak lige.


Zürich gubi korak


Ivan Santini i Zürich sve više su počeli kopniti u odnosu na vodeće momčadi lige. Momčad iz najvećeg grada u Švicarskoj na ligašku pobjedu ne zna još od 25. studenog. U posljednjem odigranom kolu upisali su treći poraz u posljednjih pet natjecateljskih utakmica. Presudio im je Grasshoppers s 2:1. Santini je odigrao svega sedam minuta za momčad koja je trenutačno četvrta u ligi. Iznenađenje je doživio i Aalst Antonija Mršića. Vodeća momčad četvrte belgijske lige odigrala je »mršavih« 0:0 protiv Wetterena, najslabije momčadi lige. Mršić je za Aalst odigrao svih 90 minuta. Stipe Perica presjedio je utakmicu Standard Liegea protiv Cercle Bruggea. Završilo je 1:1, a Standard je ostao na desetoj poziciji.


Bez nastupa također je ostao i Martin Erlić. Stoper hrvatske nogometne reprezentacije i povremeni kapetan Sassuola s klupe je pogledao susret svoje momčadi protiv Monze. Momčad iz grada poznatog po stazi Formule 1, »odjurila« je s 1:0 i tri boda. Ovaj poraz samo je probudio višemjesečnu krizu Sassuola, no imali su sreće jer niti jedan izravni konkurent na tablici nije upisao pobjedu tako da su ostali na 15. mjestu Serije A.