Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

VELIKI JUBILEJ

Brončani i srebrni Vatreni danas u Novigradu povodom stote godišnjice NOŠK-a

Autor: Šime Ćurko

23.06.2023. 15:10
Brončani i srebrni Vatreni danas u Novigradu povodom stote godišnjice NOŠK-a

Foto: NK NOŠK



Novigradski NOŠK ovih dana slavi okruglu stotu godišnjicu osnutka kluba. Toliko je, naime, vremena prošlo otkako su članovi HSS-a za dišpet jugoslavenskoj vlasti osnovali Športski klub Lav koji je nekoliko godina kasnije i službeno promijenio ime u NOŠK. Tijekom stoljeća postojanja klub je uglavnom nastupao u nižim razredima domaćeg nogometa, a kao najveći uspjeh se pamti osvajanje Županijskog kupa 2000. godine, nakon čega su Novljani sljedeće sezone u hrvatskom nogometnom kupu ispali od Slobode, druge momčadi tada moćnog Varteksa.


Bogati program proslave velikog jubileja počeo je jučer svečanom sjednicom kluba održanom ispred crkve Svete Marije, a vrhunac se očekuje danas kada u Novigradu gostuje – veteranska reprezentacija Hrvatske. Očekuje se dolazak velikog broja brončanih »Vatrenih« iz Francuske predvođenih Robertom Jarnijem, Slavenom Bilićem i Aljošom Asanovićem, ali i velikog broja srebrnih »Vatrenih« iz Rusije na čelu s Danijelom Subašićem, Vedranom Ćorlukom i Mariom Mandžukićem, a svoje prisustvo je najavio i legendarni kapetan Darijo Srna.


Utakmica se igra na Brigu, s početkom u 18 sati, a cijena ulaznice za tribinu iznosi deset eura, dok se mjesto na »stajanju« naplaćuje pet eura. Nakon utakmice je predviđena i velika fešta te koncert grupe Milenium i Đanija Maršana na Rivi ispred Noškića.


Foto: NK NOŠK