Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

ATP Finale

Branitelji naslova Ram i Salisbury opet u finalu

Autor: Hina

18.11.2023. 20:48
Branitelji naslova Ram i Salisbury opet u finalu

Foto: Reuters



Američki tenisač Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury ponovno će igrati završni meč na ATP Finalu u Torinu, u polufinalu su svladali Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Francuza Edouarda Roger-Vasselina sa 7-6(5), 3-6, 10-7.


Otkako se ATP Finale preselilo u Torino Ram i Salisbury su stalno u finalima. U njemu su poraženi 2021. godine, ali su zato postali pobjednici prošle godine. Sada će imati priliku obraniti naslov u nedjeljnom finalu protiv Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa.


U prvom setu, bez oduzetog servisa s obje strane, odluka je pala u tie-breaku gdje su za nijansu bolji bili Amerikanac i Britanac. U drugom setu su Gonzalez i Roger-Vasselin bili bolji od suparnika te su iskoristili to za break i dobitak drugog seta 6-3.




Odmah na startu odlučujućeg tie-breaka Ram i Salisbury su napravili mini-break te su prednost čuvali sve do kraja za konačnu pobjedu.


Granollers i Zeballos su u polufinalu pobijedili Indijca Rohana Bopannu i Australca Mathhewa Ebdena sa 7-5, 6-4. Granollers će imati u nedjelju šansu drugi put u karijeri osvojiti ATP Finale. Prvi put je slavio daleke 2012. godine i to sa sunarodnjakom Marcom Lopezom.


ATP Finale, polufinale parova:


Rajeev Ram / Joe Salisbury (SAD, VB) – Santiago Gonzalez / Edouard Roger-Vasselin (Mek, Fra) 7-6(5), 3-6, 10-7


Marcel Granollers / Horacio Zeballos (Špa, Arg) – Rohan Bopanna / Matthew Ebden (Ind, Aus) 7-5, 6-4