Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

2. HTL

Borik pobjedom otvorio sezonu

Autor: Alen Plahinek

08.05.2024. 11:21
Borik pobjedom otvorio sezonu

Foto: TK Borik



Počela je 2. Hrvatska teniska liga, u kojoj se drugu godinu zaredom natječe Teniski klub Borik. Zadrani su uspješno otvorili sezonu i na gostovanju u Zagrebu s 6:1 u mečevima svladali prvu prepreku u svojoj skupini – Prečko. Jedini poraz upisao je Sandro Guščić, koji je u odličnom meču »pokleknuo« tek u trećem setu protiv Andreja Bajića. Završilo je 4:6, 6:1 i 10:4 za domaćeg tenisača. U ostalim pojedinačnim susretima Zadrani su apsolutno dominirali.


Luka Ninčević je izgubio svega tri gema od Gabrijela Kajića, završilo je 6:1 i 6:2, Roko Glasnović je s glatkih 6:3 i 6:1 pobijedio Filipa Dubovečaka. Najdominantniji od svih bio je Lovre Šangulin koji je svega jedan gem u cijelom meču »dopustio« Marku Jovetiću (6:1 i 6:0), a Emir Aliti je s 6:4 i 6:1 dobio Filipa Rizvan. Jednako kvalitetni Zadrani su bili u parovima. Glasnović i Ninčević sa 7:5 i 7:6 dobili su Bajića i Kajića, dok su Alti i Guščić lagano riješili pitanje pobjednika protiv Dubovečaka i Jovetića (6:2 i 6:0).


– Svi su bili odlični i igrali smo izvrsno. Nažalost, još nismo u punom pogoonu jer je tek početak sezone, ali ćemo iz kola u kolo hvatati ritam i podići se na još višu razinu. Vjerujem da ćemo samo biti još bolji nego smo sada i ostvariti sezonski cilj – poručio je kapetan Guščić, a predsjednik kluba Toni Dujmenović je dodao kako je ova »samo prva runda«.




– Iznimno smo zadovoljni rezultatom prvog kola. Pobijedili smo momčad koja je uvijek neugodna i jaka. Momci su dali sve od sebe i na tome im čestitiam. Hvala i domaćinima na borbi, ustrajnosti kroz sve susrete i na gostoprimstvu.


U sljedećem kolu Borik ide u goste Varaždinu, a osim navedenih u skupini su još Koprivnica, Ragusa Dubrovnik i Zagreb.