ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

SERIE A

Bologna i Roma odigrali bez golova

Autor: Hina

14.05.2023. 21:00
Bologna i Roma odigrali bez golova

Foto: Reuters



Nogometaši Bologne i Rome u susretu 35. kola talijanskog prvenstva igrali 0-0. Nikola Moro igrao je za Bolognu od 69. minute. Roma je šesta 59 bodova, dva manje od petog Milana, jedan više od sedme Atalante, dok je Bologna 11. sa 47 bodova. U prvom nedjeljnom susretu 35. kola nogometaši Torina, koje vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, svladali su u gostima Veronu s minimalnih 1-0. Junak pobjede Torina bio je hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić koji je bio jedini strijelac. U 29. minuti Vlašić je primio loptu od Sanabrije, na 20 metara od suparničkih vrata te je žestoko opalio lijevom nogom.


Lopta je gromovito odletjela u mrežu bez prave reakcije domaćeg vratara za 1-0 gostiju. Vlašiću je to bio peti ovosezonski ligaški pogodak za Torino, ali i prvi u kalendarskoj 2023. godini. Posljednji je postigao početkom studenoga prošle godine. U 60. minuti trener Jurić je zamijenio Vlašića.


Verona je pokušavala doći do izjednačenja ili potpunog preokreta, ali nije uspjela u tome. Tako će i dalje strahovati za svoj prvoligaški status, trenutačno je na 17. mjestu, posljednjem u sigurnoj zoni ostanka. Ova pobjeda podigla je Torino na osmo mjesto ljestvice.


Foto: Reuters


Napoli poražen




Novi talijanski nogometni prvak Napoli upisao je četvrti poraz u Serie A ove sezone izgubivši na gostovanju kod Monze sa 0-2 (0-1). Monza, kojoj je ovo prva sezona u društvu najboljih u klupskoj povijesti, do lijepog “skalpa” protiv nemotiviranog gosta stigla je pogocima Danyja Mote (18) i Petagne (54).


Usprkos porazu Napoli je uvjerljivo na vrhu sa 83 boda, 17 više od Intera i Juventusa, dok je Monza skočila u gornji dio ljestvice, na deveto mjesto sa 49 bodova.


Josip Brekalo odigrao je čitav susret za Fiorentinu te je pogodio vratnicu u 35. minuti u 2-0 (1-0) domaćoj pobjedi protiv Udinesea. Golove za ljubičaste postigli su Castrovilli (7) i Bonaventura (90).


Osma Fiorentina ima 49 bodova, tri više od 11. Udinesea.


Foto: Reuters