Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Nova metla

Bivši belgijski izbornik preuzeo portugalsku klupu od Fernanda Santosa

Autor: Hina

09.01.2023. 14:02
Bivši belgijski izbornik preuzeo portugalsku klupu od Fernanda Santosa

Foto: Fernando Gomes i Roberto Martinez/Foto REUTERS

Martinez je odstupio s mjesta belgijskog izbornika nakon što je Belgija završila nastp na SP-u u Katru u grupnoj fazi, kazavši kako je već ranije donio tu odluku  i da bi postupio isto i da je Belgija osvojila naslov svjetskog prvakaLISABON  Bivši belgijski izbornik Roberto Martinez preuzeo je klupu Portugala, objavio je u ponedjeljak Portugalski nogmetni savez (FPF).


“Cijenim entuzijazam i ambiciju s kojima je Martinez prihvatio poziv”, izjavio je predsjednik FPF-a Fernanda Gomesa na konferenciji za medije dok je Martinez stajao pored njega.


“To je važan trenutak za reprezentaciju”.
Martinez je odstupio s mjesta belgijskog izbornika nakon što je Belgija završila nastp na SP-u u Katru u grupnoj fazi, kazavši kako je već ranije donio tu odluku  i da bi postupio isto i da je Belgija osvojila naslov svjetskog prvaka.


On je vodio šest godina vodio Belgiju koju je doveo do prvog mjesta na FIFA-inoj ljestvici i do trećeg mjesta na SP-u u Rusiji 2018. godine.


Martinez će na klupi Portugala zamijeniti Fernanda Santosa koji je također odstupio s izborničke funkcije nakon što je Portugal u četvrtfinalu SP-a poražen od Maroka.


Santos je preuzeo Portugal 2014. i s njim je osvojio 2016. naslov europskog prvaka te UEFA-inu Ligu nacija 2018./19.