Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

PREMIJER LIGA

Bez kalkulacija po dvanaestu u nizu

Autor: Andrija Dešpoja

11.04.2024. 13:02
Bez kalkulacija po dvanaestu u nizu

Foto: Luka Jeličić



Utakmica svaka dva do tri dana postala je potpuno uobičajena pojava u redovima Zadra koji će nakon rezultatskog potopa u ponedjeljak u Beogradu danas ponovno na parket. Ovog puta je došao red na Premijer ligu gdje su ostala još četiri kola do početka doigravanja, a tamo se igrači Danijela Jusupa nadaju ući s jedinicom na leđima. S pravom jer se nalaze u dugom nizu od 11 pobjeda te bježe drugoplasiranom Splitu dvije pobjede, a uspjeh u večerašnjem okršaju s Cedevitom Junior u Krešinom domu doveo bi ih praktički na sami prag tog ostvarenja.


Trica Cedevite


Naravno, u kalkulaciju pred dvoboj s, u zadnje vrijeme vrlo poletnom, momčadi Damira Mulaomerovića, Zadrani će morati uračunati nastup koji im slijedi u subotu u Podgorici, na otvaranju četvrtfinalne serije ABA lige. A taj događaj je, uz finale Krešinog kupa, spada, barem zasad, u najvažnije utakmice sezone, pa je teško ne očekivati Jusupov pokušaj da izmiješa malo svoje karte u večerašnjem ispitu. A hoće li i zapravo biti tako odgovor će se jedino moći dati nakon okršaja s mladim »Vitaminima« koji stižu na Višnjik okuraženi fenomenalnom izvedbom u prošlom kolu protiv Splita kada su istorpedirali »Žute« rezultatom 108:76. Vanjski šut im je bio istaknuta prevaga u toj utakmici, pogodili su Mulaomerovićevi štićenici 19 trica iz samo 27 pokušaja, a prednjačio je Amerikanac Kevaughn Allen sa stopostotnim učinkom, sedam od sedam, tako da boljeg upozorenja od ovog Jusup i društvo nisu mogli dobiti, a toga je svakako svjesna i produžena Jusupova ruka na terenu Karlo Žganec. Zaustavljanje vanjskog šuta protivnika uz doprinos svih igrača formula je kojom se ne može pogriješiti.


– Cedevita Junior nam je radila probleme i u Kupu i u prvenstvu u njihovoj dvorani, bilo je poprilično neizvjesno, na kraju krajeva su dobili Splita 32 razlike u prošlom kolu, tako da ćemo morati odigrati ozbiljnu utakmicu ako mislimo doći do pobjede. Znamo da najveća opasnost prijeti s vanjskih pozicija, i taj segment će nam sigurno biti u fokusu kada su obrambeni zadaci u pitanju – istaknuo je Karlo Žganec uoči derbija Premijer lige u kojem se ne misli kalkulirati sa snagama i razmišljati o Budućnosti koja slijedi 48 sati nakon Cedevite Junior.


Na sto posto




Kao i u svim prethodnim ovakvim situacijama slogan je već dobro poznat, ide se samo iz utakmice u utakmicu i ne razmišlja se unaprijed.


– Navikli smo se kroz sezonu na ove uvjete da igramo svaka dva dana, stručni stožer je vodio dobro brigu o tome, tako da vjerujem da ćemo uspjeti odraditi ovaj set utakmica koji nam slijedi na pravi način. Idemo iz utakmice u utakmicu, bez kalkulacija, na sto posto i onda ćemo vidjeti gdje će nas to na kraju odvesti. Svakako se nadam pobjedi i da se onda možemo koncentrirati samo na gostovanje kod Budućnosti – zaključio je centar Zadra.