Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

Taekwondo

Berba medalja Zadrana u Zvonimirovom gradu

Autor: Juraj Vunjak

28.03.2024. 12:34
Berba medalja Zadrana u Zvonimirovom gradu

Foto: TK Plovanija



Članovi Taekwondo klubova Zadar, Plovanija i Donat nastupili su na turniru 16. Knin Open. Na turniru je nastupilo više od 350 natjecatelja iz 47 različitih klubova. Zadar je na turniru imao 12 natjecatelja. Luka Beram (- 48kg) je u tijesnoj polufinalnoj borbi izgubio i osvojio brončanu medalju. Tončica Bajlo je u kategoriji do 49 kg izgubila prvu borbu, a Emili Brkić je u kategoriji do 68 kg u borbi za medalju izgubila od europske prvakinje Magdalene Matić.


Kod kadeta najbolji je bio Roko Stulina koji je u kategoriji do 45 kg s dvije pobjede osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju, a Pavle Marinović je u konkurenciji do 41 kg osvojio brončano odličje. Marcela Batur u kategoriji do 41 kg i Loreta Beram u kategoriji do 44 kg su izgubile u četvrtfinalnim borbama za medalju, dok je u istoj kategoriji Lana Grzunov bila uspješna i osvojila broncu. Korina Uskok je u kategoriji do 51 kg pobijedila prvu te kasnije izgubila četvrtfinalnu borbu, kao i Lorena Mitrović koja se natjecala u konkurenciji do 59 kg. U istoj kategoriji Lena Barić je bila poražena u polufinalu, ali je naknadno osvojila brončanu medalju. Kadeti su u ekipnom poretku osvojili drugo mjesto, a zajedno s kadetkinjama peto mjesto.U konkurenciji Mlađih kadeta nastupio je Toni Čanković u kategoriji do 33 kg je prošao je prvo kolo, a u polufinalu izgubio i osvojio brončanu medalju.





Plovaniju je predstavljalo 16 natjecatelja koji su kući donijeli 13 medalja. Vrhunski rezultat odveo je mlade borce plovanijskog kluba u sami vrh ukupnog poretka te su zasjeli na drugo ekipno mjesto ukupnih konkurencija, a u konkurenciji najmlađih osvojili su prvo. Članovi kluba koji su osvojili zlato bili su Dorian Hercig, Manuela Paić, Luana Lleshi i Luna Kolega, srebro su osvojili Hana Pavelić, Mia Milić, Anđela Čačić, Benjamin Brkljača, Josip Marić, Maks Baraba i Leona Lleshi, dok je bronca otišla Petru Klancu i Josip Đuđiku. Lara Strsoglavec, Viktoria Čačić i Antea Strsoglavec zaustavljene su u polufinalu. Leona Lleshi je u konkurenciji mlađih kadetkinja do 36 kg odnijela dvije pobjede i u finalu tijesno izgubila. Maks Baraba je u konkurenciji mlađih kadeta do 54 kg također zaustavljen u finalnoj borbi zbog ozljede, no pripalo mu je srebro.


Donatovcu su stigli s 12 natjecatelja te osvojili devet medalja. Do zlata su stigli Lucija Horvat s tri pobjede te Teo Grgić i Mihael Vučičić. Srebrno odličje pripalo je Karmen Jelčić, Marlen Živković, Franku Beniću, Viti Horvatu i Toniju Zriliću. Brončanu medalju osvojio je David Furdi.