Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

EP u vaterpolu

Barakude večeras igraju protiv Crne Gore, pobjeda nosi prvo mjesto u skupini

Autor: Hina

08.01.2024. 06:25
Barakude večeras igraju protiv Crne Gore, pobjeda nosi prvo mjesto u skupini

Foto: Jerko Marinić Kragić/Foto REUTERS

sve ovisi o nama. Znamo što ta utakmica znači i koliko donosi - rekao je Jerko Marinić KragićDUBROVNIK  “Pobjeda protiv Crne Gore u ponedjeljak donosi mir i prvo mjesto”, kazao je u Dubrovniku hrvatski vaterpolist Jerko Marinić Kragić.


Napon pobjeda nad Španjolskom i Francuskom, Barakude u ponedjeljak na bazenu u Gružu čeka ogled s Crnom Gorom, koja nas je izbacila u osmini finala zadnjeg SP-a u Fukuoki.


“Najveća opasnost prijeti iz njihove momčadske tranzicije, otvaranje kontre. Tu su najopasniji. Imaju naravno i neke pojedince kojih se treba pripaziti. To su baš dvojica ljevaka, Aleksa Ukropina i Đuro Radović, ali i dva centra, Miroslav Petković i Vladan Spaić, pa lijevo Matković. Ne odustaju od svoje igre, ide li ili ne, a ppet, gledajući na papiru, ispada da smo jači. Ma mislim, sve ovisi o nama. Znamo što ta utakmica znači i koliko donosi. Riječ je o određivanju plasmana u skupini, možemo biti prvi, a možemo ne daj Bože i treći. Nas zanimaju prva dva, ali prije svega prvo mjesto”, kazao je Kragić.
Ivica Tucak, hrvatski izbornik, kazao je kako se ne pribojava utakmice s Crnogorcima, ali je strašno oprezan.


“Mora se biti na maksimumu za njih dobiti. Imamo sve za pobjedu, ali naravno da u nekim stvarima moramo biti bolji, a to se prvenstveno odnosi na igrača više. Teško je očekivati da ćeš s ovako lošom realizacijom nekog pobijediti triput zaredom. Tu moramo biti s glavom čvrsto ‘unutra’, a ako to ispoštujemo, uvjeren sam da ih možemo pobijediti”.


Crnogorci su u Dubrovniku na peterce pobijedili Francuze, a potom izgubili od Španjolaca.


“Sustav igre kojeg se drže. Rijetko će te vidjeti da netko ‘iskače’ iz tog sustava. Nemaju pojedinačnu kvalitetu poput jedne Španjolske ili Grčke, ali imaju kolektiv, tranziciju, a u napadu ritmom jako nalikuju na Španjolsku. Naravno, ponavljam nemaju kvalitetu Perronea, Munarriza ili Granadosa, ali to je sjajna reprezentacija. Dva odlična centra Spaić i Perković, plus mali Vujović, dva ljevaka Ukropina i Đuro Radović, lijeva strana s Matkovićem, zatim Averka, vratili su Draška Brguljana. Odlična reprezentacija s igračima iz top-klubova. Vratar Tešanović u Brescii, Lazović u Marseilleu. S druge strane, nemaju postojanost. U Fukuoki su vodili Srbe  6-1, pa izgubili. Nas su vodili 6-3, mi preokrenuli na 7-6, ali smo tada mi izgubili. Imaju padove u igri, ali uvijek se vraćaju. Jako su brzi i imaju kontranapad možda najbolji na svijetu uz Španjolce”, zaključio je Tucak.


Utakmica Crna Gora – Hrvatska igra se večeras u 20.15 sati.